Fontys Hogeschool voor de Kunsten opent Expositie Kunst Kraak!

Wauw, in de leegstaande panden aan de Bisschop Zwijsenstraat hebben studenten van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving de expositie Kunst kraak geopend! Wij vertellen je er alles over!

Expositie

Kunst kraak toont de werken van zestien derdejaars studenten en kun je tot en met donderdag 15 december gratis bezoeken tussen 12.00 en 17.00. Het onderwijs voor de kunstdocenten in spe draait om drie thema’s: educator, maker en beschouwer. Voor het vak Beeldlab hebben de studenten de afgelopen weken gewerkt aan een kunsteducatief product. De expositie toont een verscheidenheid aan werken, met als verbindend element een gedicht dat speciaal voor deze tijdelijke expositie is geschreven. Het gedicht kun je beluisteren tijdens de expositie.

Monument

Omdat er in de school te weinig ruimte was voor de expositie, kwamen studenten op het idee om de leegstaande panden aan de Bisschop Zwijsenstraat te gebruiken. Eigenaar Nico de Bont, die de panden enkele jaren geleden heeft gekocht om het gebied in oude glorie te herstellen, was ook enthousiast. Met dit initiatief wordt de historische omgeving levend en vitaal gehouden, wat belangrijk is voor het behoud van een monument.

Meer informatie

De expositie kun je tot en met donderdag 15 december gratis bezoeken tussen 12.00 en 17.00. Je vindt de expositie aan de Bisscop Zwijsenstraat 18 en 20. Wil je graag meer informatie? Klik dan hier!