Fontys start met de nieuwe opleiding Lifestyle in Tilburg

Fontys Hogescholen heeft vandaag toestemming gekregen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om te starten met de bekostigde bacheloropleiding Lifestyle in Tilburg. Het ministerie vindt dat de opleiding aantoonbaar tegemoet komt aan een gebleken behoefte aan een nieuw beroep.
De opleiding Lifestyle is nieuw in Nederland.

Lifestyle heeft te maken met de manier waarop mensen hun leven inrichten: sport, bewegen, gezondheid, voeding, vrije tijd, uiterlijk, mode, wonen en leefomgeving. Studenten krijgen via deze opleiding inzicht in de levenswijze van verschillende groepen in de samenleving. Daarnaast leren studenten dat inzicht om te zetten in nieuwe concepten die bijdragen aan de kwaliteit van leven. Een lifestyle professional analyseert trends, ontwikkelt lifestyle-concepten en zet deze in de markt. Een afgestudeerde zou werk kunnen vinden bij bedrijven of organisaties op een marketingafdeling of op een afdeling innovatie. Ook bestaat de mogelijkheid onderdeel uit te maken van een team research & development of een functie te bekleden op een afdeling new business. Bovendien komen er ook steeds meer bureaus die kennis van trends en consumentenbehoeftes inzetten om concepten voor hun klanten te ontwikkelen. Met de opleiding zou iemand ook als creatief ondernemer zelfstandig aan de slag kunnen als conceptontwikkelaar.

De opleiding start in september 2010. De verwachting is dat Lifestyle zich de komende jaren zal ontwikkelen tot een opleiding met circa driehonderd à vierhonderd studenten. Waar de opleiding in Tilburg gehuisvest wordt, is nog niet bekend.