Fontys verwelkomt nieuwe studenten met coronaproof introductieweek

purple introductieweek

Fontys Hogescholen organiseert ook dit studiejaar weer de Purple Introductieweek voor nieuwe eerstejaarsstudenten. Van maandag 24 augustus tot en met donderdag 27 augustus trappen de nieuwe studenten het begin van hun studie (veilig) af met een mix van online en offline activiteiten waardoor zij hun medestudenten, opleiding en stad beter leren kennen.

De Purple week begint met een fysieke kennismaking met de opleiding, het lesprogramma, de gebouwen en faciliteiten, de intro-papa’s en -mama’s waarmee ze ook het online programma gaan volgen, maar vooral met elkaar. Uiteraard gebeurt dit volgens de geldende covid-19-richtlijnen van het RIVM en de recent afgekondigde aangescherpte richtlijnen voor de introductieactiviteiten.

Purple Platform

Op het online Purple platform kunnen nieuwe studenten online op pad in hun nieuwe  studentenstad en ontdekken ze wat ze kunnen verwachten van hun studententijd bij Fontys. Ook kunnen studenten op dit platform kennismaken met sport- en studentenverenigingen en uitgaansmogelijkheden in hun stad. Zie hiervoor het Purple Platform.

Purple Planner

Via de Purple Planner kunnen studenten zien aan welke activiteiten ze tijdens de introductieweek gaan deelnemen. Vanuit deze planner kunnen zij meedoen aan verschillende online activiteiten zoals het Purple ontbijt, de Purple work-out, een Purple lunchconcert, de live uitzendingen van Purple TV en nog veel meer. De Purple Planner is te vinden op de Goede Start Pagina van de opleiding.

Purple Experience in Tilburg

Het tweede fysieke onderdeel van de introductie is de Purple Experience in de Koepelhal in de Spoorzone in Tilburg. Tijdens deze experience worden de eerstejaarsstudenten in kleine groepen meegenomen op een bijzondere reis door de stad waar zij gaan studeren. Ook voor burgemeester Weterings en een (lokale) BN’er is een rol weggelegd in deze informatieve beleving van de stad.

Coronaproof

De gezondheid en veiligheid van studenten en medewerkers is het allerbelangrijkste. Het grootste deel van de introductie vindt daarom online plaats. Bij de fysieke onderdelen ziet de organisatie er op toe dat de geldende covid-19-maatregelen strikt worden nageleefd. Fontys vertrouwt erop dat ook de studenten hun verantwoordelijkheid nemen voor een veilige introductie.

Met informatie over de Purple introductieweek is terug te vinden op de website.