[foodblog] 3x hotspots voor heerlijke ijskoffie in Tilburg

ijskoffie

Tilburgs Paradise, Cold Brewed Coffee en Pure chocolate Frappiato. Dit zijn de indrukwekkende namen van een paar van onze favorieten ijskoffies van Tilburg! Ambacht van goede kwaliteit koffie, een flinke dosis cafeïne en ijskoud geserveerd. Een perfectie combinatie voor dé lekkerste ijskoffies voor zomerse dagen!

Ben jij ook zo’n fan van ijskoffie!? Amber van OAK Food heeft voor jou drie heerlijke ijskoffies en leukste hotspots op een rij gezet. Zit jouw favoriet er tussen?

Foto’s & tekst: OAK Food

#1 Coffee Fellows

Sinds december vorig jaar is Coffee Fellows gevestigd op het Pieter Vreedeplein. Waar beter ijskoffie te drinken dan midden in het centrum van Tilburg, uitkijkend over een gezellig plein waar altijd iets te doen is.

coffee fellows

Als koffiespecialist is er natuurlijk een ruime keuze uit ijskoffie. Maar de absolute topper is toch wel de ijskoffie Frappicino met pure chocolade (ook met witte chocolade of caramel te krijgen). Deze extra grote ijskoffie is een plaatje om naar te kijken, maar nog belangrijker… het is heerlijk en je krijgt zeker waar voor je geld.

Frappiato Pure Large € 4,50  //  Pieter Vreedeplein Units 42.  

#2 Stoom 013

Stoom 013 heeft een variatie aan ijskoude koffie. En omdat ik niet kan kiezen (vooral als het om koffie gaat) heb ik 2 unieke ijskoffies bij deze hotspot voor jou op de foto gezet.

Slush Puppie

IJskoude biologische melk en biologische espresso van bocca coffee. In deze slush puppie achtige ijskoffie zitten geen mierzoete siropen of andere toevoegingen. Met als resultaat; ijskoffie met een pure koffie smaak.

ijskoffie01

IJskoffie met een kick

Ben je toe aan een kick!? Ga dan voor de cold brewed koffie met gin tonic. Een combinatie die je geproefd moet hebben! Unieke smaken verzacht met sinaasappel… Voor de echte coffee lovers!

ijskoffie02

De locatie van Stoom 013 is trouwens al een beleving op zich. Stoom 013 is een oude wagon, omgebouwd tot een industriële koffie plek. Gevestigd in de spoorzone, waardoor er een relaxte sfeer hangt. Aanrader dus!

IJskoffie groot € 3,20 // Cold Brewed € 2,60 // Spoorzone Burgemeester Brokxlaan 6 

#3 Tilburgs Paradise bij Heavens Kitchen

ijskoffie03

Uitzicht over de Piushaven, een lekker briesje en deze heerlijke koffie met ijs bij Heavens Kitchen. Meer heb je in de zomer toch niet nodig!? De naam zegt al genoeg; deze ‘Tilburgs Paradise’ is geserveerd met vanille ijs, Baileys, Schrobbelèr en slagroom. Tip: dit is hét perfecte drankje om als afsluiter van de avond te bestellen.

Tilburgs Paradise € 8,00 // Piushaven 21

Nog meer hotspots

Nog meer cafeïne shots nodig? Bekijk dan onderstaand lijstje voor meer ijskoffie inspiratie adresjes. Zelf nog goede toevoegingen? Laat zeker achter in de reacties!

 • Lunchcafe Nieuwland // Nieuwlandstraat 66
 • Buutvrij // Stationsstraat 49
 • Koffiebar & Koffiebranderij Locals // Heuvelstraat 128
 • Mugs & Muffins// Tuinstraat 4901
 • Bagels & Beans// Oude Markt 2
 • Bites & Beans// Stationsstraat 14
 • Kaldi // Willem II Straat 68
 • Starbucks // Stationspassage 9
 • Monkey Coffee // Pieter Vreedeplein 160
 • Hema // Heuvelstraat 24
 • Mr. Morris // Nieuwlandstraat 58-A