[foodblog] 5x Toko’s in Tilburg en de specialiteiten die je daar écht moet proberen

Ben je benieuwd waar je in Tilburg moet zijn voor de Aziatische toko’s? Dalí van Zonderzooi heeft de leukste toko’s in Tilburg voor je op een rijtje gezet. Van spicy curry pasta’s tot homemade sambal, hier moet je zijn als je Aziatisch wilt koken. Ook vertelt ze wat de specialiteit van elke toko is.

Foto’s en blog door: Dalí Brackenie van Zonderzooi. De toko’s staan in willekeurige volgorde.

Avtar Store

Op de Korvelseweg vind je Avtar Store, een toko met veel lekkere specialiteiten. Avtar heeft niet alleen Aziatische producten, maar ook Afrikaans, Antilliaans, Indiaas en Surinaams. De specialiteit van Avtar zijn de verschillende soorten Indiase kruiden, waar je bijvoorbeeld kip tandoori of een lekkere curry van kan maken. Het aanbod aan Indiase kruiden is hier veel groter dan bij de supermarkt. Ook hebben ze hier veel Surinaamse groenten die je niet in de gewone supermarkt kan vinden, zoals okers en antroewa. Genoeg redenen dus om eens een bezoekje te brengen aan Avtar Store.

 • Locatie: Korvelseweg 56-01, 5025 JJ Tilburg
 • Openingstijden: ma: 13.00-18.00, di 09.30-18.00, wo 09.30 -14.00, do 09.30-17.00, vr 09.30-18.00 en za 09.30-17.00.

Sin Fa

toko's in tilburg

In het centrum van Tilburg vind je de oudste toko van Tilburg, Sin Fa. Deze toko aan het Stadhuisplein bestaat al 45 jaar! Sin Fa is redelijk klein, maar toch hebben ze hier alles wat je nodig hebt voor een lekkere maaltijd. Ze verkopen veel zelfgemaakte producten, zoals verse sambal. Deze sambal is ook hun specialiteit, want daar hebben ze namelijk wel tien verschillende soorten van. Voor de lekkerste sambal van Tilburg moet je dus bij Sin Fa zijn. Daarnaast maken ze hier meer verse gerechten, zoals gevulde pasteitjes en Aziatische sponscake.

 • Locatie: Stadhuisplein 262, 5038 TG Tilburg
 • Openingstijden: ma 13.00-18.00, di-wo 10.00-18.00, do 10.00-20.00, vr 10.00-18.00 en za 09.30-17.00.
 • Website

Asiana Superstore

toko's in Tilburg

Asiana superstore is dé plek waar je moet zijn voor al je Aziatische inkopen. Hier vind je veel verschillende curry pasta’s, noodles en verse groenten. De specialiteit van deze toko is toch wel de heerlijke spekkoek. Deze wordt vers gemaakt en kan je per puntje of per hele taart kopen. De combinatie van cake met de zoete speculaaskruiden is erg lekker! Daarnaast kan je hier ook terecht voor super spicy noodles, iets wat volgens Asiana echt een trend is onder de jongeren. Dankzij het grote aanbod is Asiana Superstore een fijne plek voor al je Aziatische boodschappen.

 • Locatie: Korvelseweg 69, 5025 JB Tilburg
 • Openingstijden: di-vr 10.00 – 19.00, za 09.30 – 17.00.
 • Website

Wah May

may way

Gelegen aan de Besterdring vind je Wah May, een toko boordevol Antilliaanse specialiteiten. Als je dol bent op de Antilliaanse keuken moet je hier je slag slaan! Ze verkopen hier bijvoorbeeld de lekkerste Johnny cake van Tilburg. Huh, een wat? Een Johnny cake is een gefrituurd broodje dat wordt gevuld met kaas of bakkeljauw. Deze Antilliaanse specialiteit is zeker het proberen waard en wordt hier elke dag vers gemaakt. Daarnaast verkopen ze bij Wah May ook veel andere producten, zoals Antilliaanse taarten en lekkernijen.

 • Locatie: Besterdring 53A, 5014 HH Tilburg
 • Openingstijden: wo-ma 10.00-22.00. dinsdag gesloten.

Tam food Chinese supermarkt

toko's in tilburg

Ben je gek op de Chinese keuken? Neem dan eens een kijkje bij Tam Food. Deze Chinese supermarkt is redelijk groot en je kan hier prima terecht voor al je Aziatische boodschappen. Rijst, noodles, Oosterse groenten, ze hebben het allemaal! Maar de grootste specialiteit zijn volgens de eigenaresse toch wel de varkensoren, varkensmaag en eendenvleugels. Durf jij het aan? Daarnaast maken ze hier ook veel verse gerechten om mee te nemen, zoals bami en nasi. Een fijne supermarkt voor al je Aziatische gerechten.

 • Locatie: Kruisstraat 54, 5014 HV Tilburg
 • Openingstijden: ma-vr 09.30-18.00 en za 09.30-17.00.

Mist Dalí iets?

Dalí heeft haar favoriete toko’s op een rijtje gezet. Maar misschien heb jij ook wat tips voor je mede-Tilburgers. Laat het weten in de reactie.