Foodblog Café Bolle: eigentijds café met hoogstaand menu

Een nieuwe frisse weg inslaan: dat was het doel van de chef-kok toen hij startte bij Bolle. En dat is gelukt; een eigentijds café met vegan poke bowls, surf & turf carpaccio en een brownie ice cream sandwich. Daarmee is Bolle niet alleen een superplek om te terrassen, op stap te gaan of een biertje aan de bar te pakken, maar ook om uitgebreid te lunchen en dineren.

Fotografie en tekst door OAK Food

De slogan van Bolle, oftewel ‘We love to give you guaranteed Bolle quality’ klopt en dus zou het een hele lange lijst worden als ik alle lekkere gerechten zou uitlichten in dit artikel. Daarom heb ik voor jullie 6 gerechten uitgekozen om je alvast een voorproefje te geven op het verbazingwekkend lekkere menu van Bolle!

  1. Fantastische vegetarische opties: poke bowl bijvoorbeeld

poke bowl bolle

Vega(n) lunchplankje, vega nacho’s, Vega(n) barfood planken en vegan poke bowls. Ben je vegan of vegetarisch, dan staat er zeker iets op het menu wat bij jouw smaak past. Deze poke bowl wordt geserveerd met tempeh, avocado, komkommer, edamame boontjes, radijs, mais, wakame, geroosterde sesamzaadjes, sojasaus en wasabi furikake.

Waarom zoveel vega(n)? Bolle vindt het belangrijk om bewust met eten om te gaan. Maar wees gerust, ook voor de niet vegan of vegetariër staat er meer dan genoeg op de kaart..

  1. Surf & Turf carpaccio

surf & turf carpaccio bolle

Dit is stiekem één van mijn favorieten! De foto zegt al genoeg maar deze carpaccio geserveerd met gamba’s is een echte eyecatcher. Heerlijk met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, pompoenpitten en ook nog eens gefermenteerde knoflook mayonaise (die trouwens zelf wordt gemaakt).

  1. Sandwich kip, krab en avocado

sandwich kip krab bolle

Twee lunchgerechten die iedereen lekker vindt, maar dan gecombineerd. Kip met krab is een ideale combinatie! Geserveerd met avocadocreme, radijs en alfafa. Lekker!

  1. Biefstuk en kabeljauw

biefstuk kabeljauw bolle

Kan je geen keuze maken? Bij Bolle hoef je geen keuze te maken. Het is namelijk mogelijk om een combinatieplank te bestellen. Shared dining dus. Op deze plank (zie foto); op de huid gebakken kabeljauwfilet met seizoensgroenten, gepofte trostomaatjes, roseval krieltjes en een witte wijnsaus. Daarnaast een Black Angus steak met seizoensgroenten, krieltjes uit de oven en truffeljus of chimmichurri.

  1. Borrelplank XL

borrelplank bolle

Yes! Dit wil je op een zonnige middag met een biertje op een zonovergoten terras. De klassieke borrelplank XL wordt vaak besteld en dat is natuurlijk niet voor niets. Je krijgt dan ook héél veel; Manchego, oude kaas, Prosciutto, Salami de Milano, Spaanse fuet, olijven, bittergarnituur, Cornichons, nacho’s, Turks brood en rookamandelen

De borrelplank is ook vega of als Midden-Oosters te bestellen.

  1. Brownie ice creme sandwich

brownie sandwich bolle

Last but zeker not least, de brownie ice cream sandwich! Een heerlijk lauwwarme brownie met vanille ijs, chocolade schaafsel en heerlijke karamelsaus. Deze ‘open’ brownie is net even wat anders dan een gewone brownie met een saai bolletje ijs. Enjoy!

Winactie

Wil jij naar aanleiding van deze foodblog een keertje gaan proeven? Wij mogen twee hoofdgerechten weggeven. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken, is de prijsvraag op onze website te beantwoorden.