Foodblog: de top 10 beste ijsjes van Tilburg

ijsjes

Het mooie weer blijft maar aanhouden. En bij mooi weer smaakt niks lekkerder dan een heerlijk verkoelend ijsje. Anne van Anne Travel Foodie zette haar 10 favoriete ijssalons in Tilburg op een rijtje. Je kan er deze zomer een missie van maken om bij elke plek in deze lijst minstens 1 ijsje te halen! Waar ben jij nog niet geweest?

Foto’s, selectie en tekst: Anne Travel Foodie

#1 Intermezzo

intermezzo

Je kan er niet om heen, ijssalon Intermezzo blijft enorm populair bij Tilburgers. Vorig jaar opende ze hun tweede vestiging dus nu kan je naast de bekende winkel op de hoek Spoorlaan/Heuvel ook een heerlijk ijsje scoren verderop op de Heuvel (tegenover de McDonalds). Het ijs wordt vers gemaakt in de winkel en ze staan bekend om hun enorme hoeveelheid keus. Van Crème Brûlée tot Kinder Bueno en van Smurf tot Pistache. Ook hebben ze verschillende lactose en suikervrije smaken.

#2 Icerollas

Icerollas hebben misschien wel het meest originele ijs van Tilburg. Hier eet je namelijk gerold ijs! Het ijs wordt op een koude plaat van -30° gelegd en met spatels tot rolletjes gevormd. Je vindt ze meestal bij DonCurado aan de Piushaven, maar houd vooral hun social media in de gaten waar ze laten weten waar ze gaan staan. Ze hebben bij Icerollas verschillende smaken ijs en veel toppings waarmee je je ijsje tot een waar kunstwerk kan laten maken. Moeite met kiezen? Ga dan voor een van de vier favoriete smaakcombinaties van Icerollas zoals de Chocolate Chip Cookie Caramel Zeezout of de Banaan Nutella die je op de foto ziet.

#3 Vittorio Perzisch ijs

Het is waarschijnlijk de meest unieke ijssalon van het land: de geïmproviseerde woonkamer van Vittorio. Zo’n beetje elke dag waarop het ook maar een beetje mooi weer is kan je Vittorio vinden bij de draaibrug aan de Piushaven. Hier legt hij zijn Perzische kleedjes neer en zorgt hij voor zitplaatsen. Hij serveert er uniek Perzisch ijs en zorgt ervoor dat iedereen met elkaar kletst. Iedereen is welkom, zelfs als je geen ijsje koopt. Vittorio, ooit gevlucht uit Perzië (Iran), heeft altijd goede zin en ik weet zeker dat je er vrolijk weer vertrekt!

#4 IJssalon Escobar

escobar

IJssalon Escobar is de ijssalon van foodbar Sorry Not Sorry in de Voltstraat. Ze hebben altijd erg originele smaken, zo hadden ze een keer pikzwart roomrijs en oranje slagroom met koningsdag. Ook hebben ze vaak vegan smaken, zoals laatst amandel avocado ijs en pina colada ijs. Je kan het ijs van Escobar ook thuis laten bezorgen!

#5 Huize Geers

huize geers

Hein Geers is eigenlijk een chocolatier, bij Huize Geers kan je dan ook al jarenlang allerlei heerlijke chocoladeproducten kopen. Maar wist je dat ze ook heerlijke ijsjes hebben? In erg originele smaken nog wel! Naast vanille en chocolade roomijs heeft Huize Geers ook Citroen Thijm of Mango Passie sorbet ijs. Al het ijs bij Huize Geers is glutenvrij en de helft is ook lactosevrij en vegan.

#6 Porto koffie en IJs

porto

Net als Huize Geers ligt ook Porto bij de Piushaven, een erg leuk gedeelte van Tilburg met dit warme weer! Het ijs bij Porto wordt gemaakt volgens Italiaans recept. Sterker nog; het wordt zelfs in Italië gemaakt en daarna naar Nederland getransporteerd. Je kan bij Porto terecht voor de meest populaire ijssmaken: vanille, chocolade, hazelnoot en straciatella. Daarnaast hebben ze nog een aantal wisselend  smaken. Ze hebben er ook verschillende ijscoupes zoals de Copa di Frutta met vers fruit.

#7 Gio’s Skaafijs

Als je Gio ooit hebt zien rijden zal je het niet snel vergeten. Zijn omgebouwde Skaafijs brommer is een hele verschijning. Gio ken je wellicht ook van Gio’s Surinaams Eethuis aan de Noordhoekring waar je terecht kan voor heerlijke roti en nasi. Als het mooi weer is trekt hij er op uit met zijn Skaafijs kar waar je heelrijk ‘geschaafd ijs’ kan kopen. Lekker zoet en heel verfrissend.

#8 Frozi Yogi

frozi yogi

Net als eigenaresse Ilse at ik ook al jaren ‘frozen yogurt’ in allerlei landen voordat het in Nederland een trend werd. Ilse volgde haar hart en opende in 2014 haar eigen frozen yogurt zaak in Tilburg: Frozi Yogi. Je tapt er zelf je ijs en schept er zoveel toppings op als je maar wil. Er is een gedeelte met gekoelde toppings zoals vers fruit en een gedeelte met lekkernijen zoals koekjes en chocola. Je betaalt op basis van het gewicht van het bakje.

#9 IJskoning

ijskoning

In ons artikel met de beste adresjes voor je staycation in Tilburg hadden we hem ook al vermeld: de IJskoning. Met zijn vaste plek bij het wandelbos is hij een bekende voor de meeste Tilburgers. Bart is al de vierde generatie, de vader van zijn opa is begonnen met de ijscokar. Je bestelt je ijsje in een hoorntje of eetbaar bakje en kan er naar keuze nog een dip of slagroom op laten doen.

#10 De IJsspecialist

ijsspecialist

De IJsspecialist is mijn favoriet in de Reeshof. Aan de rand van het Reeshofpark kan je op hun grote terras plaats nemen en een lekkere ijscoupe bestellen. Ze staan bekend om hun ‘Valencia’; vers gemaakt ijs met chocoladesaus, slagroom en nootjes. Naast een coupe kan je hier ook gewoon losse bolletjes ijs bestellen. Met slecht weer kan je hier ook goed binnen zitten want ze hebben voldoende zitplaatsen.

Overal al geweest? Op 22 augustus opent Baskin-Robbins op het Piusplein.