[Foodblog] Slagroom Eten & Drinken: de befaamde tosti’s, high beer en fantastische gerechten

Slagroom

Op het gebied van eten & drinken mag je Slagroom Eten & Drinken aan het Piusplein gerust een verborgen parel noemen. Het bruincafé met Nederlandse uitstraling uit de jaren ’50 serveert namelijk restaurantwaardige gerechten in een gezellige Brabantse setting.

Fotografie: OAK Food

Ambacht in de keuken, de gezelligheid van het zuiden en personeel met kennis van zaken maakt het klassieke café een must-visit. Deze kernwaarden zijn vertaald naar een hoogwaardige menukaart waar je zeker eens wat van moet proeven. Benieuwd? Wij lichten in deze foodblog vijf verschillende gerechten/ervaringen uit.

High beer

Slagroom

Met bier-spijscombinaties hoog in het vaandel, is de high beer van Slagroom Eten & Drinken een aanrader voor iedereen die houdt van prachtige bieren in combinatie met geweldige gerechten. Tijdens een avondvullend programma leer je verschillende bieren kennen en proef je hapjes die volledig op het bier zijn afgestemd. Denk aan bierbitterballen, bierkaas, spareribs gemarineerd in bier (en die zijn fantastisch!) en een pure chocolade pudding met stout bier in de pudding verwerkt als dessert.

Natuurlijk stemmen ze het aanbod van de high beer af op het seizoen. Je kunt de high beer dus gerust ieder seizoen ervaren en de lekkerste bieren ontdekken. En niet geheel onbelangrijk: je leert ook van alles over de bieren die je proeft. Het personeel weet je er namelijk een hoop over te vertellen. De verschillende gerechten worden in driegangen opgediend.

High tea

Slagroom

Liever gezellig theeleuten en verschillende lekkernijen proeven? Dat kan! Drie uur lang kun je genieten van een zoet en hartig assortiment met onbeperkt (munt) thee. Ook hier past de keukenbrigade het aanbod aan op het seizoen. Zo krijg je altijd de lekkerste en verste producten voorgeschoteld.

Van heerlijke sandwiches met ambachtelijk brood van bakkerij Bikken & Bakken tot een scone met banketbakkersroom. Het ontbreekt je aan niets. Overigens is het ook mogelijk om je high tea te combineren met ice-dipping: een uniek concept in de Tilburgse binnenstad. Je haalt vers fruit door dippings en doet deze vijf seconde in een fondue met een stikstof van -196 graden celsius. Zo wordt de buitenkant lekker koud en krokant en blijft het fruit fris en sappig.

Borrelplateau

Slagroom

Ga jij een middag borrelen en heerlijke bieren en wijntjes proeven uit het grote aanbod? Dan mag een bourgondische borrelplank natuurlijk niet ontbreken. Slagroom Eten & Drinken legt de lat wat betreft borrelplanken in Tilburg net ietsjes hoger en stelt een prachtig plateau samen. Op het plateau liggen bijvoorbeeld oesters, olijven, bierkaas, gedroogde Brabantse worst, ham, gehaktballetjes en popcorn van varkensspek. Heerlijk om te bestellen bij je biertje, shared bottle speciaalbier of flesje wijn.

PS. Wist je dat ze bij Slagroom Eten & Drinken voortaan hoptails serveren? Dit zijn cocktails met speciaalbier erin verwerkt. Aanrader!

Runderbavette uit Australië (250 gram)

Slagroom

De keukenbrigade van Slagroom Eten & Drinken heeft ook een mooie dinerkaart samengesteld. Daarbij koken ze altijd met verse producten en uiteraard met het seizoen mee. Als je de dinerkaart opent, is de kans groot dat je oog valt op de runderbavette. Een prachtig stuk vlees van Australisch rund dat met seizoensgroenten en roseval krietjes wordt geserveerd. Het stuk vlees is buitengewoon mals en een aanrader voor elke vleesliefhebber.

De befaamde Slagroom tosti in twaalf verschillende smaken

Slagroom

De tosti’s van het eetcafé op het Piusplein zijn inmiddels befaamd in Tilburg en omstreken. Heb jij er nog nooit eentje gegeten? Ga er dan snel een proeven. De tosti’s worden gemaakt van focacciabrood en gaan nog onder een ouderwetse grill. In combinatie met de tostisaus, waar iedereen het recept van wilt weten, moet je één (of twaalf) van de verschillende tosti’s geproefd hebben. Het recept van de tostisaus willen ze niet verklappen, maar een kleine hint kan er wel af. Zo wordt de saus gemaakt op basis van mayonaise, peterselie, bieslook en paprikapoeder.