Foodhall 88 opent deze week in de Spoorzone

Na een maandenlange voorbereiding is het aanstaande donderdag dan eindelijk zover; Foodhall 88 opent in de Spoorzone. De laatste handen worden momenteel gelegd op de inrichting van de ruimte die vanaf 18 februari tot eind april in dienst moet staan van een fenomeen wat in de Randstad al een begrip is: de Foodhall. 

Foodhall 88

De Foodhall is gevestigd in gebouw 88 en is op vrijdag en zaterdag van 16:00 – 23:00 uur open. Aanstaande donderdag is de officiële opening. Vanaf 16:00 uur kun je in de Foodhall terecht voor heerlijke hapjes en drankjes. Kleine creatieve horecaondernemers zoals Bakboord, De Melksnor, Smeer’M, Pura Vida en Loc Brewery vormen de line-up van het nieuwe eet en drinkpaleis.

Wat je kunt verwachten? Wisselende gerechten die worden gemaakt met verse, eerlijke en vaak ook lokale producten. De hal is aangekleed door cliënten van Amarant in samenwerking met De Urban Farm. “Foodhallen zijn wereldwijd bekend, in Nederland pas echt sinds een jaar of twee, maar dan voornamelijk opgebouwd door kleine ondernemers met foodtrucks”, vertelt Eric de Bont van Rolling Events. Hij staat aan de basis van Foodhall 88, samen met Kim van der Hoff van Pura Vida en Erwin Schellekens van brouwerij LOC Brewery.’

Uniek in Tilburg

“Alles past in het plaatje wat wij voor ogen hebben voor de Foodhall”, vertelt een glunderende De Bont. “Het idee is dat wij alleen maar lokale ondernemers samen een totaalaanbod vormen die echt voor en door Tilburgers is gemaakt. Het idee moet zijn dat je overal wel wat vandaan wil plukken en dat tegen zeer toegankelijke prijzen. Daarbij kijken we vooral naar mensen die het tijd vinden voor iets echt unieks.”

Dat komt volgens de ondernemer ook tot haar recht met aanvullingen als een podium waarop bands kunnen optreden, toeleveranciers die workshops gaan organiseren zoals een wijn-en-spijs-avond en een kinderspeelhoek. Omdat er grote plannen zijn voor Gebouw 88, is de Foodhall maar van tijdelijke aard: eind april moeten de cateraars gebouw 88 weer verlaten, dan gaat de gemeente het pand verbouwen voor de vestiging van het Ondernemershuis. Eric de Bont: ”Maar bij een grandioos succes sluit ik niet uit dat dit elders in Tilburg nog een staartje gaat krijgen.”

Sfeerimpressie

Afgelopen weekend draaide Foodhall 88 al eventjes warm. De reacties waren louter positief. Bekijk hieronder een sfeerimpressie.