Foodhall Gourmet Market Central Station biedt voor ieder wat wils: ‘Deze plek heeft een internationaal karakter, alsof je op vakantie bent!’

gourmet market central station

Ben jij al bij Gourmet Market Central Station in de Tilburgse Spoorzone geweest? Zo ja, dan heb je waarschijnlijk genoten van de heerlijke gerechtjes die in de vijftien verschillende keukens van de foodhall worden bereid. Zo niet: dan is onze tip om snel eens een kijkje te nemen. De zaak is – los van een aantal maanden lockdown – ruim een halfjaar open. De reacties zijn goed. “Veel mensen hebben het gevoel dat ze zich hier in het buitenland bevinden. Dat stukje vakantiegevoel creëren we hier graag,” vertelt bedrijfsleider Flip Gooskens.

Mocht je de foodhall tegenover het centraal station van Tilburg nog niet kennen, we leggen je graag het concept uit. De foodhall heeft ruim 800 zitplaatsen waarvan 350 op het ruime terras waar je ongeveer de hele dag zon hebt. Het interieur is een plaatje en je bezoekje alleen al meer dan waard. Maar waarvoor je écht moet komen? De vijftien verschillende foodstands. Via een QR-code kun je van verschillende keukens de lekkerste gerechtjes bestellen, maar dat kan ook rechtstreeks bij alle restaurants. Van lunch tot borrel tot een volledig diner: je stelt het helemaal naar eigen wens samen en er is voor ieder wat wils te vinden. “Eigenlijk kan iedereen hier slagen. We zijn dan ook toegankelijk voor iedereen en elke portemonnee. Je kunt hier bij wijze van spreken oesters met champagne bestellen, maar ook een burger en een colaatje voor net iets meer dan een tientje.”

gourmet market central station

‘Voor ieder wat wils’

Gourmet Market Central Station is uitermate geschikt om met een groepje te gaan eten. “We hebben hier zoveel verschillende keukens en gerechten, dat iedereen hier aan zijn of haar trekken komt. Je kunt gewoon een pizzaatje of loaded fries bestellen, maar ook keukens ontdekken die je misschien nog niet kent zoals bijvoorbeeld Braziliaans of Koreaans.”

Welke keukens je allemaal in de foodhall vindt? We zetten het voor je op een rijtje:

 • Minos Kitchen (Grieks)
 • Casa Nola (Spaans)
 • Nusa (Indonesisch)
 • The Carpaccio Chop (verschillende soorten carpaccio)
 • Pedro’s Kitchen (Braziliaans)
 • Miss Temaki (Japanse streetfood)
 • Chimac (Korean Fried Chicken)
 • Vietnamama (Vietnamese streetfood)
 • Burgers & nacho’s
 • Dutchies (heerlijke loaded fries en veel meer)
 • Oesterwijf (seafood)
 • Sugarmi (cake & dessertbar)
 • JP Kitchen (Afrikaans)
 • Italian Foodbar by Rijslust (pizza en andere Italiaanse gerechten)
 • Pork & potatoes (met onder ander dé befaamde Bogey’s spareribs)

De reacties in het eerste halfjaar zijn volgens Flip goed. “Mensen vinden het concept leuk en hebben gevoel dat ze op vakantie zijn. Dat komt ook wel door het internationale karakter van de zaak. De voertaal is hier een combinatie van Engels en Nederlands omdat we werken met zoveel verschillende nationaliteiten. Zowel in de bediening als in de verschillende keukens. Ik vind dat dit ook goed past bij de Spoorzone.”

Toch zijn er nog veel Tilburgers die nog niet bij Gourmet Market Central Station zijn geweest. “Die lockdowns helpen natuurlijk niet mee. Ik denk dat er veel mensen zijn waar we nog op het lijstje staan.”

gourmet market central station

‘We hebben ruime openingstijden’

De foodhall van Gourmet Market Central Station is gigantisch. Op drukke dagen zitten er zo’n 500 tot 600 gasten in de zaak. “Daar is de zaak ook op ingericht. Je hebt bruisende gedeeltes waar het lekker druk en rumoerig is, maar ook verschillende zitjes waar je in alle rust met zijn tweetjes kunt komen eten.”

Flip is dan ook blij dan Tilburg de foodhall heeft omarmd. “De weekenden zijn lekker druk, maar we zijn zes dagen per week geopend vanaf 12:00 uur. Wat veel mensen niet weten, is dat alle keukens gedurende de complete openingstijden geopend zijn. Je kunt hier dus letterlijk altijd terecht en het complete aanbod bestellen.”

Flip hoopt dat steeds meer studenten de weg naar de foodhall weten te vinden. “Dat zijn toch de mensen die vaak nieuwe dingen willen ontdekken. En zoals ik al zei: het hoeft hier helemaal niet duur te zijn. Daarnaast kun je het eten van alle keukens ook afhalen. Dus als jij na je college geen zin hebt om te koken, kun je de gerechten ook lekker af komen halen.”

‘Terras nog meer benutten’

Met de zomervakantie in aantocht, is Gourmet Market Central Station dus een goede tip om eens te bezoeken. “Bij lekker weer gaan we ons terras ook meer benutten. Denk aan dj’s op het terras, grote barbecues op het terras waar de lekkerste spareribs worden gemaakt of onze Spaanse keuken die op het terras grote pannen paella maakt. We gaan er in ieder geval alles aan doen om de vakantie in eigen stad fantastisch te maken!”

Maar ook als je alleen een drankje komt doen, ben je meer dan welkom. “We hebben een uitgebreide speciaalbierkaart. Uiteraard hebben we ook veel lekkere wijntjes en serveren we de lekkerste cocktails.”

Meer informatie

Gourmet Market Central Station is van dinsdag tot en met zondag van 12:00 uur tot 00:00 uur geopend. Op maandag zijn ze gesloten. Wil je meer informatie? Check dan snel de website! Op de hoogte blijven van actuele updates? Dan kun de foodhall het beste volgen via Facebook, TikTok en Instagram.

gourmet market central station