Forum voor Bierocratie, D6,6% of toch GroenDrinks: Stadsbrouwerij013 lanceert bierwijzer

bierwijzer

De verkiezingen komen eraan en dat betekent dat Tilburg zich gaat oriënteren op de partij die het best bij hem of haar past. Stadsbrouwerij013 speelt hier leuk op in. Want: wat als je het thema bier linkt aan politieke partijen? En daar ook standpunten aan koppelt? Dan krijg je de bierwijzer van Stadsbrouwerij013. 

De brouwerij aan de Piushaven heeft per bierpartij een verkiezingsprogramma samengesteld en na het invullen van de bierwijzer weet je precies welke partij het beste bij jou past. Ga je voor Bierry Brouwdet van Forum voor Bierocratie, GroenDrinks van Flesse Klaver of kies je toch liever voor de Trappistenunie van Gerst-Jan Segers?

Check hier de verschillende partijprogramma’s voordat je de bierwijzer invult.

Bierwijzer invullen

Je hebt de verschillende standpunten mogelijk gelezen. Tijd om te kijken of dit ook aansluit bij de uitkomst van je bierwijzer. De bierwijzer kun je via deze link invullen.

Nadat je acht vragen hebt beantwoord, weet je welke partij en politicus het beste bij je past. Is dit Gist Wilders, Sigrid Schuimkraag of toch Hopke Hoekstra?

De bierwijzer is een ludieke actie van Stadsbrouwerij013 en een initiatief met een knipoog. “Al ruim een jaar gaat het in de politiek alleen maar over corona. Dit terwijl er zoveel spannende bieren te verkrijgen zijn,” schrijft de brouwerij op haar website.

Stadsbrouwerij013 steunen

Ook Stadsbrouwerij013 moet de deuren voorlopig nog even gesloten houden. Wel kun je ze op verschillende manieren steunen. Bijvoorbeeld door een thuisdiner te bestellen, iets lekkers af te halen, de bieren die ze brouwen te kopen of door merchandise van WeAr Tilburg aan te schaffen. Check de website van Stadsbrouwerij013 en steun de lokale brouwerij.

Tijdens de coronacrisis is Stadsbrouwerij013 enorm creatief. Zo hebben ze online bierproeverijen en werken ze veel samen met Tilburgse partijen. Denk bijvoorbeeld aan bierpakketten met Willem II & Trappers bier en veel meer.

PS. Stadsbrouwerij is richting de heropening van de horeca ook nog op zoek naar personeel. Check hier de verschillende vacatures.