logo

Foto- en lichtkunsttentoonstellingen in Concertzaal

Back tot Basic – fotoexpositie Léon Obers

Een deel van de foyer van Concertzaal Tilburg wordt vanaf eind november permanent in gebruik genomen als expositieruimte voor kleinschalige foto- en lichtkunsttentoonstellingen. Nog dit seizoen krijgen twee fotografen en lichtkunstenaars de mogelijkheid om hun werk aan een breed publiek te tonen.

Directeur Leo Pot: “Tot nu organiseerde Theaters Tilburg tijdens de zomermaanden grote tentoonstellingen van documentaire fotografie, zoals de tentoonstellingen over Tilburg in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het gaat hier om tentoonstellingen in de periode waarin er geen programmering in de Concertzaal was. Daarnaast willen we nu graag een start maken met kleinere kunstexposities die gedurende het seizoen tijdens een bezoek aan een concert te zien zijn. We werken hierbij samen met Kunstpodium T en het geheel wordt o.a. ondersteund door Stichting KoBra. Naast de fototentoonstelling wordt De Spotlight, de glazen ruimte voor de ingang van de Concertzaal, ingericht door een lichtkunstenaar. Dit jaar is dat Herman Kuijer die een prachtig lichtkunstwerk heeft gemaakt voor deze vitrine. Vanaf januari 2010 zal Anke Kuipers deze ruimte gaan inrichten. Ook hierbij wereken we samen met Kunstpodium T” .

Back to Basic
Vanaf zaterdag 28 november tot eind februari is de tentoonstelling Back tot Basic van  Léon Obers te zien. Na zijn opleiding aan Academie Sint Joost te Breda afdeling fotografie begon Leon Obers zijn eigen reclamefotostudio te Eindhoven, die al snel uitgroeide tot een gerenommeerd bedrijf met tal van grote nationale en multinationale opdrachtgevers. In 1992 werd de studio gesloten. Na jaren ervaring met de reclamefotografie en de schijnwereld van glamour en glitter wilde Léon Obers Back to Basic. In zijn foto’s legt hij mensen vast in hun pure eenvoud, innerlijke beslotenheid en mentale kracht. Hetzelfde geldt voor de materiaalkeuze: zwart-wit en een conventionele beeldbenadering. In de concertzaal ziet u een tiental grote en een aantal kleinere foto’s.

Op 28 november is de Concertzaal van 15.00 tot 17.00 uur speciaal geopend voor bezoekers die graag een kijkje willen nemen. Daarnaast nodigt Léon Obers tien bezoekers uit om zich te laten fotograferen. Deze bezoekers krijgen de door hem gemaakte foto cadeau. Voorwaarde is wel dat een van de foto’s wordt vergroot en deel gaat uitmaken van de expositie. Na 27 november is de expositie alleen te zien tijdens een bezoek aan een concert in de concertzaal.
  
Bezoekers die zich 28 november willen laten fotograferen kunnen een email sturen naar jvanderhorst@theaterstilburg.nl. Op de middag zelf wordt bekend gemaakt wie er plaats mogen nemen voor de lens van Léon Obers.