Foto-expositie, Hollandse Glorie, Sinterklaasintocht en meer: dit zijn onze weekend uittips!

Na een lange reis helemaal uit Spanje komt Sinterklaas dit weekend aan in Nederland! Naast de Sinterklaasintocht zijn er dit weekend ook allerlei andere dingen te doen! Hou jij van fotografie, Nederlandse volksmuziek of ken je iemand die een trouw locatie zoekt? Voor ieder zit er wat wils bij! Hier zetten we de leukste tips voor het weekend van 17 tot en met 19 november voor je op een rijtje!

Het hele weekend

Foto-expositie van Amateur Fotografen Vereniging Kontrast in MFA De Symfonie

Liefhebbers van fotografie opgelet! Van vrijdag 17 november tot en met zondag 19 november staat de jaarlijkse foto-expositie van Amateur Fotografen Vereniging Kontrast weer op het programma in MFA De Symfonie. Het hele jaar hebben zij diverse opdrachten uitgevoerd en verschillende vormen van fotografie in de praktijk gebracht. Het beste werk daarvan wordt dit weekend geëxposeerd. Extra leuk: als bezoeker kun jij bepalen wie de mooiste foto’s heeft gemaakt.

Vrijdag 17 november

Dag van de Ondernemer- Jaarlijkse Feestdag voor het Midden-en Kleinbedrijf!

Op vrijdag 17 november wordt voor de 13e keer de landelijke Dag voor de Ondernemer gehouden. Landelijk initiatiefnemer is MKB Nederland. Deze organisatie vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet. En dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop het ondernemerschap wordt gevierd en ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen.

Tilburg Trappers – Hannover Scorpions

Een thuiswedstrijd van Tilburg Trappers is een fantastisch uitje. Een wedstrijd van Tilburg Trappers zit namelijk vol met snelheid, ijs, flinke body checks en veel meer! Rondom de wedstrijd is er weer van alles georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld een drankje doen in de Biergarten en kun je natuurlijk ook een lekker hapje nuttigen: er is altijd wel iets te toen bij Tilburg Trappers!

Steven Brunswijk – Altijd kind gebleven (try-out) bij Schouwburg Heyhoef

Altijd kind gebleven, iets wat iedereen zou moeten nastreven. Want als het kind in je verdwijnt, word het leven een stuk minder leuk. Hoe was jij als kind? Wat wilde je worden? Was je een ‘binnenspeel’ kind of een ‘buitenspeel’ kind? Lekker vies worden of toch alles netjes houden? Was vroeger het speelgoed beter? Al deze vragen en veel meer komen aan bod in Stevens nieuwe voorstelling: Laten we samen het innerlijk kind in ons naar boven halen!

Zaterdag 18 november

Hollandse Glorie in Sporthal Dongewijk

Sporthal Dongewijk wordt op zaterdag 18 november voor de achtste keer omgebouwd tot één groot muziekspektakel. Gezelligheid kent geen tijd, zeker niet tijdens de Hollandse Glorie 2023. Met maar liefst vijf top artiesten op de bühne zal ook dit jaar het dak eraf gaan. “Niemand minder dan Marco Schuitmaker is er bij met zijn hit Engelbewaarder. Het wordt wederom ouderwets gezellig in Sporthal Dongewijk met artiesten als John West, Jeffrey Heesen, Robert Pater en vriend van de show Frank Smeekens. DJ Max Miller zorgt voor de muzikale noten tussendoor”, aldus een woordvoerder namens de organisatie.

Vurpruufke van C.V. de Vattebieren bij Café Bet Kolen

Op zaterdag 18 november organiseert C.V. de Vattebieren een feest ‘Vurpruufke’ Bij Café Bet Kolen. Vanaf 19:30 begint het feest waarbij om 21:11 uur de Opper, adjudant en de Raad van Elf gepresenteerd zullen worden. Het Vurpruufke wordt altijd gevierd op de zaterdag avond na 11 november. Tijdens het Vurpruufke gaat de aandacht uit naar de presentatie van de jeugdraad, raad van 11, onze Opper en zijn Adjudant. Opper, adjudant, Raad van Elf en jeugdraad zullen in het begin van de avond gepresenteerd worden zodat er de rest van de avond feest gevierd kan worden!

Zondag 19 november

Sinterklaasintocht in Tilburg

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Aanstaande zondag – op 19 november – is het weer zover. Dan heeft Sinterklaas met zijn stoomboot de tocht van Spanje naar Tilburg weer volbracht en zet hij voet aan wal aan de Piushaven. Sinterklaas en zijn pieten arriveren naar verwachting rond 12:00 uur in de Tilburgse Piushaven. Hopelijk zit de reis een beetje mee, zodat ze dit tijdstip ook daadwerkelijk halen. Het is natuurlijk nogal een eind vanuit Spanje. Na aankomst stapt de Sint op zijn paard en maakt hij een tocht door de stad. De route vind je hier!

Open Toptrouwlocatie Route op Landgoed Het Witte Kasteel

De Open Trouwlocatie route komt er weer aan en dat betekent dat ook landgoed Het Witte Kasteel de poort opent op zondag 19 november! Ken je iemand die gaat trouwen, of ben jij ten huwelijk gevraagd en zijn jij en jouw verloofde op zoek naar een sfeervolle locatie boordevol mogelijkheden? Dan is Landgoed Het Witte Kasteel echt iets voor jullie! Tijdens de tour kunnen jullie kennismaken met de cateraars, sommelier, stylist/weddingplanner en patissier.

Zlata Chochieva in Het Cenakel

Zlata Chochieva is een uitzonderlijke pianiste. Op achtjarige leeftijd maakte ze haar debuut met orkest in de Grote Zaal van het Staatsconservatorium in haar geboortestad Moskou. Mikhail Pletnev nam haar al heel jong onder zijn hoede en later studeerde ze nog bij Jacques Rouvier aan het Mozarteum in Salzburg, waar ze ook enkele jaren diens assistente was. Ze werd vooral bekend met alom bejubelde opnames van werken van Rachmaninoff en in het bijzonder van de etudes van Chopin. Zondag staat ze in Het Cenakel!

Rootz Café presenteert Hap en Stap

De Harmonie organiseert samen met De Rootz café DJ’s een muzikale namiddag en avond. Geniet van een driegangen verrassingsmenu voor €36,50 of pak een à la carte gerecht van de kaart! DJ’s Martin van Gulik en Hans Nuijten staan achter de draaitafels. Er is ruimte om te dansen en lekker ontspannen te zitten en te genieten van de muziek.

Uit-agenda

Benieuwd naar meer uittips dit weekend of de komende weken? Neem dan vooral een kijkje in onze uit-agenda!