Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3131 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Fotograaf Frans Lahaye pakt goud en zilver

Frans Lahaye (47) uit Tilburg maakte zijn naam en faam als topfotograaf afgelopen zondag weer eens waar bij de finaleavond van het Master Photography Network. Lahaye pakte in de toonaangevende wedstrijd goud en zilver in respectievelijk de categorieën 'portret' en 'vrij werk'.

En als kers op de taart werd een van zijn ingezonden foto’s : “Best photo of the year 2012”
Lahaye zond voor beide categorieën vier foto's in. De jury beoordeelde alle foto´s op kwaliteit. In de eindtelling leverde dat de fotograaf, die werkt vanuit zijn studio aan de Conservatoriumlaan 191 in Tilburg, de eerste plaats op in de categorie ´portret´ en de tweede plaats in de categorie ‘vrij werk’.
Vanwege deze aansprekende prestaties is Lahaye uitverkoren om in februari namens Nederland deel te nemen aan een internationale wedstrijd in Keulen. Daar moet hij ten overstaan van vele internationale collega’s in vijftig minuten een speciale opdracht uitvoeren met de daar aanwezige apparatuur en modellen. Lahaye daarover: “Dat is natuurlijk een grote eer. Ik zal er dan ook alles aan doen om ook in Keulen het beste in mezelf boven te halen.”

Lahaye is ook erg te spreken over de eerste editie van de nieuw opgezette wedstrijd: “Door het samengaan van de vakorganisaties Colour Art Photo Nederland en DIPP lag de lat bij de wedstrijd van het nieuw gevormde Master Photographers Network lekker hoog. Door aan de inzendingen in de verschillende categorieën de eis te verbinden dat het in plaats van één foto een serie foto’s moest zijn, werd het werk van de deelnemers ook nog eens veel breder beoordeeld. Daardoor is het niet meer mogelijk om met een ‘toevalstreffer’ de eerste prijs te winnen. Dat kwam het niveau van de wedstrijd zeker ten goede.”

In maart van dit jaar sleepte Lahaye al een bronzen Pia d’Or in de wacht tijdens een wedstrijd die speciaal is bedoeld voor onder meer reclame- en publieksfotografen. In 2011 werd hij nog uitgeroepen tot ‘Master of Photography’: “Die titel is natuurlijk prachtig, maar houdt ook in dat je de begeleiding van enkele talentvolle, aanstormende fotografen op je neemt. Het idee achter het Master Photography Network is weer dat fotografen onderling nieuwe technieken en creatieve ideeën uitwisselen en overdragen, zodat je elkaars niveau nog verder omhoog stuwt. En nu mag ik ook nog eens op internationaal niveau mijn bijdrage leveren. Fantastisch!”

  

Reageer op dit bericht