[FOTOREPORTAGE] Studenten brengen verse maaltijden langs bij mensen die huis niet uit durven of kunnen

maaltijden

Wat een mooi initiatief! Tilburgse studenten van Serve the City willen in deze lastige tijd graag iets betekenen voor hun medemens. Daarom brengen zij gratis verse maaltijden rond aan mensen die de deur niet uit willen, kunnen of durven. 

Daarvoor gingen vrijwilligers en studenten van Serve the City de samenwerking aan met lokale bedrijven. Zo sponsort Albert Heijn XL het eten en zorgt eetcafé Klopa voor liters verse soep en bakken vol pasta. Het idee kwam trouwens van de lokale Tilburgse partij Ons Tilburg. Zij schakelden de hulp van alle partijen in.

‘Ze at nog enkel blikvoer’

Fotograaf Jules van Iperen ging met de vrijwilligers op pad en maakte onderstaande fotoreportage. Hij was onder de indruk van de verhalen en geeft een voorbeeld van een mevrouw die ze geholpen hebben. “Ze durfde al bijna drie weken haar huis niet uit vanwege de angst om het Corona-virus op te lopen. Hierdoor at ze enkel blikvoer dat ze nog in huis had. Door deze hulp heeft deze vrouw toch nog een verse maaltijd gehad.”

Meer hulp van Serve the City

Even ter info: ook vandaag (dinsdag) zijn er nog verse maaltijden beschikbaar. Dit is overigens één van de meerdere initiatieven van Serve the City rondom de Corona-uitbraak. Heb je hulp nodig? of ken je iemand die hulp kan gebruiken? Neem dan contact op met info@servethecitytilburg.nl voor de mogelijkheden. Check ook eens dit artikel waar je kunt zien wat Serve the City nog meer doet.

Kelly is bezig met het bereiden en verdelen van de verse maaltijden.
Kelly en Juul bereiden de maaltijden voor.
Juul (vice-voorzitter van Serve the City) is aan het werk in het Bosnische eetcafé Klopa, die vanwege de maatregelen haar deuren moest sluiten.
Vrijwilliger Milo navigeert naar de juiste bestemming.
Milo loopt met haar ‘bestelling’ naar het juiste appartement.
Ondertussen stromen de aanvragen binnen bij Juul. Heb je zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen door te mailen naar info@servethecitytilburg.nl voor de mogelijkheden.
Juul belt aan bij het doorgegeven adres.
Een blije ontvanger! En natuurlijk wordt er contactloos bezorgd.
Nog een tevreden ‘klant’.