Foto’s en video Jiba Beach Volleyball

Op zaterdag 8 en zondag 9 augustus kwamen de beste Nederlandse Beach Volleyball teams naar Tilburg voor de Jiba Eredivisie Beach Volleyball. Niet op het Pieter Vreedeplein, maar op de velden van Were Di. Tilburg.com was erbij en zette de topsporters op de gevoelige plaat.

Fotografie: Hein Peters (Tilburg.com)

Klik hier voor de foto's van het Jiba Eredivisie Beach Volleybal >>>

Reinder Nummerdor/Richard Schuil en Marleen van Iersel/Sanne Keizer hebben hun favorietenrol waargemaakt. Bij de Jiba Eredivisie Beach Volleyball op de zeer drukbezochte beachvolleybalvelden van Were Di Beach Tilburg wisten deze twee teams de titel binnen te halen. Dit eredivisieweekend was onderdeel van de Crocs City Beach! Tour.

Nummerdor en Schuil deden dit weekend voor het eerst aan de Jiba Eredivisie mee. Ze speelden in de finale tegen Emiel Boersma en Jorn Huiskamp. Deze finale werd redelijk eenvoudig gewonnen door de favorieten (21-18, 21-16). Hoewel Schuil en Nummerdor duidelijk sterker waren, waren er toch leuke rally's te zien. In de strijd om de derde plaats won gelegenheidsduo Richard de Kogel en de Tilburgse Daan Spijkers van Eric-Jan Rothfusz en Jeroen van Zwieten (21-16, 21-17). Niels van de Sande, de vaste partner van Spijkers, kon vanwege de griep niet in actie komen.

Bij de dames was de strijd om de titel zeer spannend. Marleen van Iersel en Sanne Keizer stonden tegenover Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema. Dit laatste duo speelde een thuiswedstrijd. Ook Van Iersel was in het verleden lid van Were Di Beach Tilburg. Waar de eerste set redelijk makkelijk naar Keizer/Van Iersel ging (21-15), trokken Remmers en Stiekema de tweede set naar zich toe (11-21). In de derde set ontspon zich vervolgens een zeer spannende strijd waarin Remmers en Stiekema twee wedstrijdpunten niet wisten te benutten. Bij het tweede wedstrijdpunt voor Keizer en Van Iersel was het wel raak (18-16). Merel Mooren en Marloes Wesselink eindigden op de derde plaats, omdat ze in de kleine finale wonnen van Pamela Domselaar en Eva van Vliet (21-13, 21-17).

Het weekend in Tilburg was een groot succes met een hoog sportief niveau, veel publiek rondom de velden, goed weer en een uitstekende organisatie.

Aankomend weekend volgt het einde van de Jiba Eredivisie met het Jiba NK Beach Volleybal. Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 augustus gaan de beste teams in het Hommerson Beachstadion strijden om de Nederlandse titel.