Foute Kersttruienborrel, muziekbingo, kerstbieren proeverij en meer: dit zijn onze leukste weekend uittips!

Aankomende maandag is het alweer Kerstmis! Daarom dit weekend nog lekker de hort op en tijd besteden met je vrienden. Volgende week zal je namelijk vastzitten aan de (schoon)familie (knipoog)! Benieuwd wat er dit weekend allemaal te doen is in de regio Tilburg? Lees snel verder. 

Het hele weekend

Pré-kerstdiner bij Giardino d’Italia

Bij Giardino d’Italia doen ze niks liever dan mensen verrassen met smaken, ervaringen en sfeer. Dit doen ze ook graag in de decembermaand. Om alvast in de kerstsfeer te komen, kun je bij Giardino d’italia genieten van een vlees, vis of vegetarisch vijfgangenmenu. Daarnaast kun je kiezen uit een bier- of wijnarrangement. Kom jij je laten verrassen tijdens de pré-kerstdiner?

Vrijdag 22 december

Foute Kersttruienborrel bij Polly Maggoo

Het concept is heel simpel: foute kersttrui aan, trommel je vrienden en/of collega’s op en kom een lekkere borrel drinken bij Polly Maggoo net voordat je dagen aaneen met je familie aan tafel gaat. Overigens leert de ervaring dat de Foute Kersttruienborrel op de hele Korte Heuvel op het programma staat.

De Kerstballen Muziekbingo bij Café Bolle

Deze editie staat helemaal in het teken van de top 2000, kersthits en uiteraard de nodige guilty pleasures. Ze nodigen je uit voor een reuzegezellige avond vol meezingers en feestnummers. Zing (of kraai) mee met Mariah Carey, Queen en ABBA of dans mee op Elvis en Like A Prayer, terwijl je tegelijkertijd probeert je kaart vol te krijgen. Het zal bijzondere prijzen regenen in Tilburg en ze hopen dat jullie er ook bij zijn! Uiteraard mag je in je meest mooie kerstoutfit komen, regel jij dus die prachtige kersttrui of outfit, dan zorgen zij voor de kerstmuts!

MEAU bij Poppodium 013

MEAU heeft een speciale plaats weten te veroveren in de muziekindustrie. Haar liedjes zijn gevoelig, dansbaar, dromerig en aanstekelijk tegelijk. In 2021 bracht ze haar debuut-EP ‘Kalmte’ uit, later dat jaar gevolgd door de hitsingles ‘Dat Heb Jij Gedaan’, ‘Blijven Rijden’ en ‘Dans M’n Ogen Dicht’. Na de release van haar met goud bekroonde debuutalbum ’22’ en deelname aan Beste Zangers, staat MEAU te popelen om haar uitverkochte clubtour in het najaar een vervolg te geven. Na een uitverkochte show in onze Next gaat ze nu een stapje groter naar de Main! Er zijn nog kaarten beschikbaar!

Zuidelijk Film Festival On Tour bij Heyhoef Cinema

Vrijdagavond kun je om 20:00 uur genieten van een mooie film bij Heyhoef Cinema. Extra fijn: de vertoning is gratis te bezoeken.

Herman van Veen in de Schouwburg

Herman van Veen staat vrijdagavond in de Schouwburg. Hij presenteert een voorstelling vol met klassiekers en spiksplinternieuw werk. Hij krijgt gezelschap van Kees Dijkstra (contrabas), Jannemien Cnossen (viool) en Edith Leerkes (gitaar). Er zijn nog kaarten. PS. ook op zaterdag treedt hij op.

Zaterdag 23 december

Workshop: houten kerstbal schilderen

23 december kun je op het Pieter Vredeplein je eigen houten kerstbal schilderen. De workshop vindt binnen plaats waardoor je ondanks wind en regen gezellig kunt knutselen. Deelname aan de workshop is gratis en vereisen geen aanmelding. Na afloop mag je je creatie mee naar huis nemen. Perfect als last-minute cadeau of om thuis in de boom te hangen!

Winterbierenmiddag Stadhuisstraat

Voor de bierliefhebbers is dit natuurlijk ideaal! Geniet van de heerlijke sfeer en biertjes tijdens deze Winterbiermiddag. Deze middag is perfect voor iedereen, ook als je niet zo van bier houdt. Voor slechts 17,50 euro proef je de lekkerste, winterse bieren, die zijn uitgekozen om de kou buiten te laten en de warmte binnen te brengen. Maar dat is niet alles! Bij elke biertje krijg je een bijpassend hapje. Klinkt goed toch?

Stippenlift Kersthow + diner in de Hall of Fame

Bijzonder concert in de Hall of Fame zaterdagavond. Ze organiseren namelijk een kerstdiner waar je samen met artiest Stippenlift kunt genieten van een veganistische maaltijd. Na het diner draait een DJ de platen en treedt ook Stippenlift op. Er zijn nog kaarten te koop voor deze bijzondere ervaring.

Headhunterz bij Poppodium 013

Op 23 december speelt Headhunterz zijn allerlaatste live optreden bij ons in 013. Nadat hij heeft aangekondigd om te stoppen met optreden en touren, zal de legende in de hardstyle muziek nog een onvergetelijke en 100% exclusieve Up Close and Personal show spelen. Headhunterz nodigt zijn grootste fans van harte uit om deel uit te maken van zijn laatste zoektocht. Ze krijgen een show van Headhunterz en zijn vrienden te zien, boordevol verrassingselementen en spectaculaire beelden.

Zondag 24 december

Gezellig samen Kerstlunchen bij Peerkes Hoeve

Op 24 december serveert Peerkes Hoeve een heerlijk viergangen AperoLunch Kerstmenu. Samen genieten van in totaal tien verrassende Kerstgerechtjes met als afsluiting een heerlijk Kerstdessert. De Kerstlunch kost €47,50 per persoon. Geen zin om thuis een hele lunch te verzorgen? Ga dan gewoon  gezellig naar Peerkes Hoeve!

Kerstbieren proeverij bij De Vos en de Craen

Je begint de kerstdagen goed bij De Vos en de Craen! Op zondag 24 december organiseren ze bij De Vos en de Craen namelijk een bierproeverij in kerststijl! Tijdens deze bierproeverij ga je niet alleen genieten van de lekkerste winterse bieren, maar zijn er ook hartstikke veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo is er een bierquiz, komt er een cabaretier en is er als kers op de taart ook livemuziek bij De Vos en de Craen! Begin de feestdagen goed met een proeverij!

Fakkels voor Vrede 

Het is een traditie in Tilburg: Fakkels voor Vrede. Het is alweer de zesde keer dat dit wordt georganiseerd. Deze keer staat het vanaf 18:00 uur op het programma op het vernieuwde Willemsplein.

Uit-agenda

Benieuwd naar meer uittips dit weekend of de komende weken? Neem dan vooral een kijkje in onze uit-agenda!

Stappen tijdens kerst

Overigens kun je van 24 t/m 26 december flink op stap na het kerstdiner. We hebben de leukste feestjes tijdens kerst op een rijtje gezet in dit artikel. 

Meer tips tijdens de feestdagen

Op zoek naar meer tips tijdens de feestdagen? Check dan deze pagina. Hier vind je onder andere de leukste feestjes tijdens Oud & Nieuw, restaurants waar je nog kunt reserveren tijdens kerst en de regels rondom vuurwerk.