Frank Lammers dit weekend live in je huiskamer met ‘Marx’ van Het Zuidelijk Toneel

Marx

De tournee van Marx – waarin Frank Lammers in de rol van Karl Marx kruipt- ligt dan nu wel stil, de tekst zit volledig in zijn hoofd liet Frank afgelopen weekend al weten via Instagram.“Ik heb tijd zat!” Zonde dus, om dit levensverhaal, de filosofie en de ironische tragedie niet aan het publiek van Tilburg, Brabant en ver daarbuiten te tonen. Gelukkig heeft Het Zuidelijk Toneel een manier gevonden om dit toch (op een veilige manier) te doen.

Foto: Simone Michielsen

Op zondag 22 maart om 19.00 uur is de voorstelling Marx live te volgen via de Facebookpagina van Omroep Tilburg en Het Zuidelijk Toneel. De opname vindt plaats bij Lout Donders, voormalig hoofd varia TV bij Omroep Brabant, columnist, journalist én Tilburger.

Piet Menu, artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel, over het live theater: “Theater op afstand maar wel met een volledige beleving, dat is wel toevertrouwd aan Frank Lammers.” Bekijk hieronder de aankondiging van Frank Lammers op Instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Laat maar weten hè! @hetzuidelijktoneel

Een bericht gedeeld door Frank Lammers (@franklammersofficial) op

Frank Lammers als Marx

De ideeën van de grondlegger van het communistisch gedachtegoed zijn actueler dan ooit. In tijden van onbehagen, onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog MARX een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid. Frank Lammers kruipt in de huid van Karl Marx en kijkt met de kennis van nu terug op heden, verleden en toekomst.

Over Frank Lammers & Stefaan van Brabandt

Frank Lammers (Mierlo, 1972), voor velen tegenwoordig bekend als drugsbaron Ferry Bouwman uit Netflix-serie Undercover, studeerde in 1995 af als acteur aan de Toneelschool Amsterdam. Daarna speelde hij bij diverse theatergezelschappen. In 2013 was hij te zien in de Zuidelijk Toneel-productie To be or not to be. Hij schitterde in films als Zwartboek, Rundskop, Nachtrit, De marathon, De Bende van Oss en Michiel de Ruyter. Voor zijn rol in Nachtrit won hij een Gouden Kalf.

Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) is filosoof, schrijver, theater- en tv-maker. Na zijn muziek- en drama-opleiding aan Studio Herman Teirlinck studeerde hij Filosofie aan de Universiteit Antwerpen, waar hij magna cum laude zijn diploma in de Wijsbegeerte behaalde. Als theaterschrijver en acteur behoorde hij jarenlang tot de vaste kern van Compagnie De Koe. In 2014 maakte hij voor Canvas de filosofie-reeks Het Voordeel van de Twijfel en schreef tevens het gelijknamige boek als verdiepende aanvulling op de tv-reeks.