Nieuws

Frank Molkenboer
Let op! Dit artikel is al 296 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Frank Molkenboer nieuwe voorzitter Verbeeten Challenge

Op 1 oktober is Frank Molkenboer (51) door het bestuur van het Verbeeten Fonds officieel benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Verbeeten Challenge. Hij neemt het stokje over van Cindy van Hamond, die na 3 jaar afscheid neemt.

Frank Molkenboer: “Ik wil mij graag inzetten voor de Verbeeten Challenge en het Verbeeten Fonds. Initiatieven waarbij verschillende facetten van mijn interesses, idealen en competenties samenkomen. Het doel van zowel het Fonds als de Challenge raakt mij direct. Iedereen heeft in zijn of haar directe omgeving wel de nodige ervaring met de verschrikkelijke ziekte kanker, zo ook ik.”

Verbindend

“Ik geloof in Sport als verbindende factor bij de werving van financiële middelen. Het leiding mogen geven aan een vrijwilligersorganisatie waarbij enthousiasme en doorzettingsvermogen kernbegrippen zijn motiveert mij. Het motiveert in het verbinden en stimuleren van iedereen die betrokken is bij de realisatie van het gezamenlijke doel.” Cindy beaamt dit: “Als ik zo terugkijk ben ik ook het meest trots op onze vrijwilligers. Hun drive en inzet om er samen een succes van te maken is hartverwarmend. We hebben zo’n mooie groep en alleen dankzij hen is de Verbeeten Challenge wat het is: een super mooi en waardevol evenement.” Meedoen In 2019 heeft Frank zelf mogen ervaren wat deelnemen aan de Verbeeten Challenge met je doet. “Niet alleen tijdens de sportieve prestatie of na afloop op de finishlocatie, maar vooral ook in de voorbereiding op het evenement. Je komt in een flow die je aanzet om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel of tenminste zoveel mogelijk vrienden en familie onderdeel te laten zijn van jouw challenge. Met name dat het evenement gebaseerd is op collectiviteit en participatie uit alle lagen van de bevolking spreekt mij enorm aan.”

Afscheid

Met een gevoel van trots kijkt Cindy terug op de afgelopen 3 jaar. “Ik ben trots op de ontwikkeling die we met de Verbeeten Challenge doormaakten; naast Tilburg ook een start in Breda, een recordopbrengst en een record aantal deelnemers. Met pijn in het hart laat de aftredend voorzitter

de Verbeeten Challenge los. “Ik deed het voor de mensen die strijden tegen kanker, om hun behandeling te verlichten. Ook deed ik het voor mijn moeder, om haar trots te maken vanuit daarboven. Ik deed het om al onze deelnemers de dag van hun leven te geven. De rol van voorzitter en mijn huidige functie gaan helaas niet samen. Ik merkte ook dat het in tijd steeds lastiger werd om alle ballen hoog te houden, zeker met een jong gezin. Dat alles samen maakte dat ik besloot het stokje over te dragen. Het geeft mij een heel fijn gevoel dat Frank mijn opvolger is. Hij is een ervaren bestuurder, eerlijk en met het hart op de juiste plaats. Hij zorgt ervoor dat de groep een groep blijft en de challenge nog verder ontwikkelt.”

Toekomst

Evenementen organiseren in Coronatijd is een hele uitdaging gebleken. De Verbeeten Challenge kon afgelopen april niet doorgaan en werd verzet naar september, maar ook dat bleek helaas niet haalbaar. Het is de vraag hoe het er uit gaat zien voor zondag 11 april 2021. “Die vraag is op dit moment erg moeilijk te beantwoorden,” vervolgt Frank.

“We leven in een bijzondere tijd die momenteel bijna wekelijks verandert in wat we wel en niet kunnen. In ons privéleven, in ons werk en zo ook in de beoefening van sport en het organiseren van evenementen. In basis ben ik van mening dat we er alles aan moeten doen om in 2021 weer fysiek aanwezig te zijn en tenminste in staat moeten zijn om inkomsten te genereren voor het Fonds. Immers het beschikbaar stellen van gelden om die vreselijke ziekte Kanker de wereld uit te helpen en het leven van een kankerpatiënt zo draaglijk mogelijk te maken mag niet stagneren. Ook niet in deze moeilijke tijd. We zullen daarom creatief moeten zijn. Er zijn al aardig wat voorbeelden van initiatieven waarbij het wel lukt om in deze tijd fysieke challenges te organiseren. Ik verwacht niet dat we in april 2021 al op de oude voet verder kunnen gaan, maar heb vertrouwen in de creativiteit en het enthousiasme van onze vrijwilligers en betrokkenen om tot een passend alternatief te komen.”

Meer over Frank Molkenboer

Frank Molkenboer is 51 jaar en woont samen met zijn vrouw Willeke en trouwe viervoeter Beer in Bavel bij Breda. Als algemeen directeur van de Nationale Grote Clubactie in Tilburg is hij dagelijks betrokken bij fondswerving voor verenigingen op het gebied van sport, muziek en hobby. Sport op het snijvlak van profit en non-profit is de rode draad in zijn carrière.

Zo was Frank Molkenboer eerder werkzaam als hoofd marketing bij het Sportbedrijf van de Gemeente Tilburg en zes jaar Directeur Algemene Zaken bij de Betaald Voetbal Organisatie Willem II. In de zomer is hij in zijn vrije tijd regelmatig te vinden op de racefiets die hij in de winter omruilt voor de mountainbike. Na 4 jaar blessureleed probeert hij het hardlopen ook weer wat op te pakken. Daarnaast is hij voorzitter/secretaris van het hardloopevent “De 5 van Bavel”, een mooi dorps evenement met een 5 en 10 km loop door de straten van Bavel.

Over de Verbeeten Challenge

De Verbeeten Challenge is een sportief evenement voor jong en oud en vindt jaarlijks begin april plaats in Tilburg en Breda. De volledige opbrengst gaat naar het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten (het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch). Vanwege Corona heeft de editie van 2020 geen doorgang kunnen vinden, de 7de editie zal plaatsvinden op zondag 11 april 2021. Samen Sportief tegen Kanker. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Verbeeten Challenge.