Frank van Cool Bananas: “Mijn brandstof, dat zijn mijn klanten!”

Sinds kort vind je in de Nieuwlandstraat een nieuwe winkel: Cool Bananas. De winkel is echter niet onbekend in Tilburg; je vond ‘m eerst verstopt in de uitloop van de Heuvelstraat. Wij namen alvast een kijkje en spraken eigenaren Frank en Malou over de verhuizing, het unieke assortiment en over ondernemen.

Enthousiasme

‘Cool Bananas – een winkel met leuke spullen’ staat er op de raamsticker. “Wij verkopen alleen producten die we zelf leuk vinden en waar we enthousiast van worden”, vertelt Frank. Samen met zijn echtgenote Malou en neef Sander, begon Frank ruim vijf jaar geleden met het inkopen van fijne producten om deze vervolgens te verkopen op het wereldwijde web. Daarnaast was het drietal regelmatig te vinden op de bekende lifestyle markt Swan Market.

Nu of nooit

Na twee jaar veranderde de situatie. Neef Sander en Cool Bananas gingen uit elkaar en Malou en Frank wilden meer. Per toeval botste Malou op een oproep van een ondernemer die op zoek was naar iemand die haar winkelruimte over wilde nemen. Voor ze het wisten, waren ze de trotse huurders van een mooie ruimte in de Heuvelstraat.

Werken in een winkel was voor Frank niks nieuws: “Ik werkte al jaren in de retail, maar had geen ervaring met het runnen van een eigen toko. De klanten zijn zonder twijfel mijn brandstof. Ik vermoed dat er een aantal zijn die ons juist weten te vinden voor een gezellig praatje, want praten, dat doe ik graag”, lacht Frank.

In ruim drie jaar tijd groeide de winkel uit haar jasje en was het tijd voor een verhuizing. “Ons nieuwe pand in de Nieuwlandstraat is een stuk groter. Na lange tijd kunnen we weer spelen met de indeling van de winkel, stukjes creëren die er nog niet waren en nieuwe, originele producten toevoegen aan het assortiment. Die ruimte was er simpelweg niet meer in de Heuvelstraat.”

Assortiment

Bij Cool Bananas kun je terecht voor allerlei leuke spullen. “We verkopen keramiek, boeken, knuffels, spellen, sokken, speelgoed en nog veel meer. Ons enthousiasme is een vereiste. Anders krijgt het product geen plek in de winkel. Ik ben erachter gekomen dat dat enthousiasme soms niet genoeg is. Zo weten we nu dat handgemaakt stoepkrijt niet door iedereen als een artistiek hoogtepunt wordt beschouwd. Daar leren we ook weer van.”

Frank en Malou zijn allebei geboren en getogen in Tilburg. Deze stad was dan ook de enige plek waar de twee een winkel wilden beginnen. “Tilburg heeft niet dat prachtige, historische centrum dat steden als Den Bosch en Breda hebben. De Tilburgse ondernemers moeten gevoelsmatig allemaal nét iets harder hun best doen om er iets moois van te maken. Ik heb weleens gehoord dat als je in Tilburg slaagt, dat je dan overal kunt slagen. Ik denk dat dat klopt.”

Toekomst

Op de vraag welke dromen Frank en Malou voor de winkel hebben, hebben zij een duidelijk antwoord: “We beseffen ons langzaam dat het harde werken van de afgelopen drie en een half jaar daadwerkelijk kan gaan lonen. Dat die droge boterham kan veranderen in een luxe belegde sandwich. We doen het niet voor de miljoenen, maar het is wel heel tof als je met je bedrijf de juiste schwung te pakken hebt en je energie voelt om er nog een hele lange tijd mee door te gaan. Dat is wat wij van plan zijn. In de Nieuwlandstraat hebben we de locatie, de ruimte en het momentum. Dat laten we niet meer los.”

Voorproefje

Wil jij alvast zien hoe de winkel eruit ziet? Wij geven je graag een voorproefje. Check de video hieronder!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)

Meer informatie

Wil jij graag meer weten over Cool Bananas? Volg de winkel van Frank en Malou hier of check de website.