Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1510 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Frans van Aarle draagt fotocollectie over aan Regionaal Archief

Als fotograaf maak je gedurende je leven behoorlijk wat foto’s. Zo ook de Tilburgse fotograaf Frans van Aarle. Hij heeft inmiddels een flink archief opgebouwd aan negatieven, vaak van mooie locaties in de stad en van bijzondere momenten in de Tilburgse geschiedenis. Vrijdag 8 september schonk de eigenaar van de fotospeciaalzaak aan de Korvel zijn bijzondere fotocollectie aan het Regionaal Archief.

Het negatievenarchief van Frans is één van de grootste archiefcollecties die Regionaal Archief Tilburg in ontvangst mocht nemen. In 2004 droeg de Tilburgse fotograaf het eerste deel van de collectie al over aan het archief, vrijdag kwam daar het tweede deel bij.

Bijzondere foto’s

Bij de overdracht werd duidelijk waarom Frans zijn foto’s over wilde dragen. Hij sprak de zorg uit dat in het digitale tijdperk foto’s slecht of niet bewaard worden. Driekwart van de mensen maakt geen back-up waardoor veel foto’s verloren gaan. Het Regionaal Archief zal een belangrijk van Frans´collectie digitaliseren en online beschikbaar stellen.
Ook lichtte de Tilburger enkele bijzondere foto’s toe: een foto van de selectie van Willem II die de Champions League haalde, een foto van Guus Meeuwis in zijn Vagant tijd, foto’s van het stadskantoor dat momenteel een ingrijpende renovatie ondergaat.

Foto’s van de burgemeester

Burgemeester Noordanus was overigens bij de bijzondere overdracht aanwezig. Hij liet weten dat hij recentelijk ook veel foto’s vond tijdens het opruimen van zijn huis. Momenteel maakt hij zich klaar voor de verhuizing (na zijn ambtstermijn) naar Den Haag.

Reageer op dit bericht