Frans van den Abbeelen gekozen tot conciërge van het jaar 2015

Scholen konden hun conciërge voordragen voor deze door D66 georganiseerde jaarlijkse verkiezing. Een deskundige jury koos unaniem Frans van den Abbeelen van Bs De Elzen als Tilburgse conciërge 2015. De bij de prijs horende oorkonde werd hem vandaag in aanwezigheid van alle leerlingen en leerkrachten van De Elzen uitgereikt door Mieke Heuvelmans; fractievoorzitter van D66 Tilburg.

De jury koos unaniem voor Frans van den Abbeelen conciërge aan de Montessori-basisschool De Elzen. Kinderen, leerkrachten en ouders kunnen altijd een beroep op hem doen.

Niets is hem te veel

Niets is hem te veel. Een verstopt toilet, een defect schoolbord en ga zo maar door. Frans is van alle markten thuis. En hij blijft er altijd vrolijk bij; aldus het juryrapport. ‘Hij is de bescheidenheid zelve’. Bezoekers worden warm onthaald. Iedereen draagt hem ook een warm hart toe. Het is dan ook niet vreemd dat de voordracht breed wordt gedragen en gedaan is door meerdere groepen. Hij kent alle, maar dan ook alle kinderen bij naam. Ook de namen van oud-leerlingen vergeet hij niet. Een conciërge uit duizenden vinden ze op De Elzen.

Groots onthaal

De uitverkiezing van onze Frans werd uitbundig gevierd. Mijnheer Frans werd aan de voordeur van de school onthaald met een erehaag gevormd door alle leerlingen van De Elzen. Hij ontving ter herinnering van zijn uitverkiezing een door Lotte Cohen gemaakte plaquette. De plaquette krijgt een ereplaats in de hal van de school. Hij ontving van Mieke Heuvelmans (fractievoorzitter D66 Tilburg) de officiële oorkonde uitgereikt en een cadeautje.

Voor zijn vrouw Brenda waren er bloemen. Van de leerlingen van groep 8 was er een ambtsketen én een lief woordje van Kiki en Sarah. Tot slot schalde een luidkeels lang-zal-hij-leven door de aula. Voor alle leerlingen en leerkrachten was er een traktatie.