Frederik Theuwis nieuwe directeur Hall of Fame

Frederik Theuwis

Het bestuur van de Hall of Fame heeft Frederik Theuwis vanaf 1 maart 2020 aangesteld als nieuwe directeur van het Tilburgse centrum voor urban sports & culture. Bestuurslid Hans Dieteren overbrugt als interim directeur de periode tussen het vertrek van Mike Dobber en de aanstelling van Theuwis.

Over Frederik Theuwis

Als projectleider bij Cubiss, een ondersteunende organisatie voor bibliotheken, is Theuwis welbekend met het leidinggeven in een dynamische organisatie. Eerder werkte hij onder andere als organisatieadviseur voor verschillende non-profit en vrijwilligersorganisaties, was hij werkcoach en procesvormgever bij het UWV, gaf hij trainingen op het gebied van bedrijfskunde en psychologie, en startte hij TEDxBreda en TEDxTilburg.

Professionalisering

Voor de nieuwe directeur ligt er een uitdagende opdracht in de professionalisering van de organisatie (met behoud van karakter) en de verbouwing van de huidige locatie. Theuwis, het bestuur en het team van de Hall of Fame, zien de nieuwe fase – met een vaste plek in de spoorzone en een verbouwing in het vooruitzicht – met veel vertrouwen tegemoet. Frederik Theuwis: “Centraal staat voor mij dat de eigenzinnigheid van de Hall beschermd blijft, terwijl we een solide en unieke plek innemen in het culturele veld van Tilburg.”

Kernpodium C

De Hall of Fame kreeg vorig jaar definitief de status van kernpodium C en is inmiddels niet meer weg te denken uit het Brabantse culturele en urban sports veld. In maart 2020 mag de organisatie voor de vierde keer het NK skateboarden organiseren met het daarbij behorende Urban Playground 013 festival.