Friandries voegt patisserie toe aan het winkelassortiment: ‘Lekkere gebakjes met een bijzondere twist!’

Jienna

Je kent Friandries wellicht als dé chocoladejuwelier van Tilburg. Ze maken al jarenlang bonbons met bijzondere smaken en experimenteren ook met andere producten. Zo voegden ze de afgelopen jaren ook ijs (in de zomermaanden) en macarons toe aan het assortiment. Daar komt vanaf vrijdag 10 februari een nieuwe productgroep bij: patisserie. Lees snel verder.

Friandries is door de jaren heen flink gegroeid. Zo besloten ze enkele jaren geleden om de productie te verplaatsen naar een groter pand in de Floresstraat om te kunnen voorzien in de grote vraag naar bonbons. “In ons pand aan de Floresstraat hadden we een grote ruimte waar we nog niks mee deden. We hebben een tijd lang naar een goede invulling gezocht en die hebben we nu gevonden”, vertelt compagnon Sep van Hannen.

Sinds afgelopen zomer heeft Friandries met Jienna Kok namelijk iemand in dienst met een achtergrond in de patisserie. “Ik heb meerdere jaren bij patisserie Tout in Amsterdam gewerkt. Toen Dries (eigenaar Friandries red.) me vroeg of ik voor Friandries een eigen patisserielijn wilde maken, was ik dan ook erg vereerd”, vertelt Jienna.

patisserie Friandries

Zes lekkere gebakjes met bijzondere smaken

Wat mensen kunnen verwachten? “Fijnere patisserie. We vonden namelijk dat dit nog ontbrak in het centrum, daarom dat we besloten om zelf in dat gat te springen. Je kunt het misschien een beetje vergelijken met wat Robert van Beckhoven in Oisterwijk doet, maar dan uiteraard met een Friandries-twist”, gaat Sep verder.

Jienna voegt toe: “We gaan in eerste instantie zes gebakjes op de markt brengen. Vijf in het vaste assortiment en een Valentijnsspecial. Qua smaken hebben we ook flink geëxperimenteerd. Zo hebben we een traditioneel citroentaartje gemaakt, maar dan met een andere citrusvrucht bijvoorbeeld. Of een macaron-taartje waar citroengras, mango en peper in verwerkt is. De smaken heb ik zelf bedacht en na goede feedback van Dries zijn we uiteindelijk tot dit assortiment gekomen.”

patisserie Friandries

Meer informatie

De patisserie van Friandries is vanaf 10 februari exclusief in de winkel aan de Willem II-straat te koop. “In eerste instantie hebben we van donderdag tot en met zaterdag de patisserie in de winkel liggen, maar als er animo voor is, gaan we het op andere dagen eventueel ook verkopen. De gebakjes worden namelijk echt vers gemaakt.”

De verschillende gebakjes zijn écht eenpersoonsgebakjes en gaan €4,75 per stuk kosten. Wil je meer weten over Friandries? Bekijk dan vooral de website. Op de hoogte blijven van alles wat er leeft en speelt bij dit prachtige ambachtelijke Tilburgse bedrijf? Volg ze dan vooral op Facebook en Instagram.