FUJIFILM opent ‘Circular Manufacturing Center’ in Tilburg om hergebruik grondstoffen te stimuleren

Om hergebruik van grondstoffen te stimuleren in Europa, maakt FUJIFILM Business Innovation vandaag de start bekend van het ‘Circular Manufacturing Center’ bij FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. in Nederland. Als eerste stap worden vanaf juni 2024 in dit nieuwe productiecentrum gebruikte toner cartridges voor printers gereviseerd en gevuld. Het Circular Manufacturing Center van Fujifilm bevindt zich op industrieterrein Vossenberg in Tilburg en is zo’n 1000 m2 groot. 

Sinds 1995 implementeert FUJIFILM Business Innovation een recyclingbeleid onder de naam “Streven naar zero waste en het stimuleren van hergebruik van grondstoffen”, wat inhoudt dat gebruikte apparatuur en producten van klanten worden verzameld, hergebruikt en gerecycled.

In 1995 startte FUJIFILM Business Innovation een circulair systeem voor grondstoffen, dat alle stadia van de levenscyclus van producten onderzoekt, van planning, tot ontwikkeling en productie, totdat het afval wordt. Fujifilm richt zich op het verminderen van het gebruik van nieuwe grondstoffen, door hergebruik van onderdelen uit verzamelde gebruikte producten te stimuleren. Vanaf april 2024 versnelt Fujifilm ook de verkoop van digitale multifunctionele kleurenprinters in de Europese markt.

Cartridges reviseren

In het ‘Circular Manufacturing Center’ verzamelt FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. gebruikte toner cartridges van printers uit de Europese markt. Deze toner cartridges worden na het verzamelen gedemonteerd, schoongemaakt en geïnspecteerd en daarna gereviseerd en gevuld om als nieuwe toner cartridges op de Europese markt te komen. FUJIFILM Business Innovation heeft plannen om deze ‘remanufacturing’ processen uit te breiden naar andere producten, zoals gereviseerde multifunctionele printers en reserve onderdelen voor productieprinters.

Duurzaam manufacturing center

Alle door FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. gebruikte elektriciteit wordt opgewekt door vijf windturbines op eigen terrein, aangevuld met 100% duurzaam opgewekte stroom van het elektriciteitsnetwerk. Daarmee is het elektriciteitsgebruik van het nieuwe ‘Circular Manufacturing Center’ CO2 neutraal. FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. heeft 40 jaar ervaring met het produceren van verschillende Fujifilm producten, bevindt zich in Nederland, het centrum van Europa en is ideaal gesitueerd om van daaruit de logistiek rondom verzamelen, recycling en levering van nieuwe producten uit te voeren.

FUJIFILM Business Innovation is zich sinds haar oprichting bewust van het belang van natuurbescherming en werkt continu aan het reduceren van de impact op het milieu van haar bedrijfsactiviteiten. Met de opening van het ‘Circular Manufacturing Center’ in Europa verbetert FUJIFILM Business Innovation haar activiteiten op het vlak van circulaire activiteiten en draagt bij aan het stimuleren van de circulaire economie.

Over FUJIFILM Business Innovation

FUJIFILM Business Innovation is wereldwijd leider, toegewijd om continu de nieuwste innovaties te leveren aan bedrijven wereldwijd voor het creëren van innovatieve en prettige werkplekken door het effectief inzetten van informatie en kennis door het gebruik van digitale transformatie (DX). Ze zijn pioniers in diverse technologieën en hebben sinds de oprichting in 1962 ervaring opgebouwd in het voorzien in werkomgevingen die gebruik van creativiteit stimuleren om het maximale uit de kracht van organisaties te halen. Het portfolio omvat het uitvoeren van R&D-activiteiten, productie en verkoop van workflow oplossingen, IT-services en print apparatuur zoals digitale multifunctionele printers (MFPs). Ze bieden ook ‘business process outsourcing’ (BPO) services en marketing en implementatie ondersteuning voor ‘Enterprise Resource Planning’ (ERP) systemen.

Op 1 april 2021 is de bedrijfsnaam officieel veranderd in FUJIFILM Business Innovation. Meer dan alleen een naamsverandering houdt het de betrokkenheid in om door te gaan als een bedrijf dat zich continu inzet voor het innoveren van bedrijfsprocessen. FUJIFILM Business Innovation Asia Pacific is het regionale hoofdkantoor van het wereldwijde bedrijf FUJIFULM Business Innovation, dat ondersteuning en gedeelde diensten levert voor de Asia Pacific regio.

Meer informatie

Wil je meer weten? Check dan snel deze website.