Gastouderschap als alternatief voor failliete kinderopvang

gastouderschap

Als ouder kom je voor een stressvolle situatie te staan op moment  dat je kinderopvang failliet gaat. Snel handelen en een betrouwbare opvang zoeken, waar je kinderen zich thuis voelen, is dan het belangrijkst. Gastouderopvang is voor jullie dan wellicht een goed en voordelig alternatief. Consulent Laura Möller van gastouderbureau ViaViela Tilburg merkt dat steeds meer ouders en gastouders zich bij haar aanmelden omdat hun huidige kinderopvangorganisatie ophoudt te bestaan. “Gastouderopvang is een kleinschalige vorm van kinderopvang en een goed alternatief. De opvang is in veel gevallen voordeliger dan een kinderdagverblijf omdat je alleen de uren betaalt die je afspreekt,” aldus Möller. Gastouderopvang kenmerkt zich door flexibele haal- en brengtijden, het is opvang in een huiselijke omgeving met een vast en vertrouwd gezicht en ook als je kind een beetje ziek is kan de opvang vaak gewoon doorgaan.

Matchingwebsite Oppas.nl

(Aanstaande) ouders en gastouders vinden elkaar via de matchingwebsite Oppas.nl. Erkende gastouders presenteren zich via een persoonlijke profielpagina. Ouders zoeken in het grootste aanbod erkende gastouders naar een gastouder in de buurt die het beste bij hen past.

Meer weten over gastouderschap?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van gastouderopvang voor jouw kind(eren)? Neem dan contact op met gastouderbureau ViaViela Tilburg, Laura Möller, 06-33035928, tilburg@viaviela.nl of kijk op de website van ViaViela Tilburg. gastouderschap