Nieuws

Let op! Dit artikel is al 321 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gastrobar RIX door wethouder Berend de Vries uitgeroepen tot impactmaker van het kwartaal

Mooi nieuws voor Gastrobar RIX aan het Piusplein. De zaak werd door wethouder Berend de Vries uitgeroepen tot impactmaker van het kwartaal in de gemeente. Dit vanwege zijn innovatieve ondernemerschap gedurende de coronacrisis.

Ricky Spijkers is sinds 2019 trotse eigenaar van Gastrobar RIX, een restaurant gevestigd aan het Piusplein in Tilburg, waar foodpairing en beleving centraal staan. Overdag hebben ze een uitgebreide lunchkaart, met ambachtelijke huisgemaakte producten.‘s Avonds bereiden ze hoogstaande gerechten, soms zelfs aan tafel. Vanwege de coronacrisis kwam er roet in het eten en de ambitieuze plannen voor het restaurant moesten worden bijgesteld naar ambitieuze acties om het hoofd boven water te kunnen houden. Door snel te reageren met, innovatieve oplossingen voor de nieuwe situatie – waaronder virtual reality diners – wist Ricky landelijke aandacht op zijn restaurant te vestigen en daarmee de crisis te overleven.

Impactmaker van het kwartaal

Wethouder Berend de Vries (economie) reikte als erkenning voor de inspanningen een miniatuur social sofa uit tijdens een bezoek aan Gastrobar RIX. “Ricky Spijkers biedt met zijn nieuwe formule een goede aanvulling op de reeds aanwezige horeca in de binnenstad. Deze ondernemer heeft vorig jaar pas zijn zaak geopend. Dan heb je in maart 2020 nog weinig financiële armslag. Deze crisis is dan ook extra zwaar. De strijdvaardige manier van omgaan met het gemis aan inkomsten is bewonderingswaardig. Zijn innovatief ondernemerschap leidde zelfs tot een primeur: het eerste virtual reality restaurant van Nederland. Hij behaalde hiermee de landelijke media en vakbladen. Deze mentaliteit en creativiteit past bij het DNA van Tilburg en dat zien we graag in onze stad. Vandaar dat we Ricky Spijkers benoemen tot Impactmaker van het kwartaal.”

Samen meer

Ricky legt de geboorte van het VR Rixperience uit: “Ik wilde toch iets vernieuwends brengen, de beleving van RIX meegeven. Op tv zag ik een reportage van Milaan Fashion Week en het gebruik van VR. Toevallig ken ik de eigenaar van Livewall (creatief digitaal bureau gevestigd in Tilburg, red.), Frits Mahovic, waar ik vroeger bij Brandpunt mee samenwerkte. Die belde ik op; hey, ik heb een idee, kun je mij helpen? Hij gaf aan zoiets eerder te hebben gedaan, had een camera en personeel en wilde me graag helpen. Binnen twee weken kwamen we van het idee tot de daadwerkelijke uitvoering. De samenwerking is in Tilburg wel heel bijzonder. Het netwerk is hier compact waardoor je elkaar allemaal kent. Zonder dit netwerk had ik dit niet kunnen realiseren. Juist in crisismomenten moet je samenwerkingen aangaan, want dan ben je samen meer.”