Gastrobar RIX transformeert tijdelijk tot kerstwinkel en krijgt skihutje met take-away voor de deur

Gastrobar RIX moet voorlopig nog even de deuren gesloten houden om heerlijke maaltijden te serveren en gooit daarom het concept tijdelijk om. De gastrobar transformeert namelijk voor eventjes in een kerstwinkel waar je hoogwaardig horecaservies en leuke cadeaus voor de feestdagen kunt kopen. Ook komt er een klein skihutje voor de deur waar je lekkernijen kunt afhalen als je lekker aan het winkelen bent.

Wat gelijk opvalt als je binnen komt bij Gastrobar RIX is dat ze het helemaal in kerstsferen hebben aangekleed. “Ik vind dat dit onze maatschappelijke plicht is,” legt eigenaar Ricky Spijkers uit. “Ik vind dat we er als horeca voor moeten zorgen dat de binnenstad er aantrekkelijk uitziet, ondanks dat we dicht zijn.” En dus heeft Ricky zijn kerstversiering van zolder gehaald en ziet de zaak er prachtig kerstachtig uit.

Kerstwinkel, thuiskoks en skihutje

Hoewel veel horecazaken ervoor kiezen om tijdens Kerst verschillende kerstboxen voor thuis te verkopen, kiest Ricky daar niet voor. “Onze koks zijn in december te boeken als thuiskoks. Wij gaan dus lekker bij de mensen thuis koken. We hebben tijdens de eerste lockdown geëxperimenteerd met thuisbezorgen en merkten dat ons concept hier niet voor geschikt is. Wij willen hoogwaardige gerechten presenteren en interactie met onze gasten hebben. Daarom kiezen wij ervoor dat onze koks in december in te huren zijn voor private diners voor thuis.”

Maar ook in de gastrobar aan het Piusplein zelf gaan ze niet stilzitten. De zaak wordt getransformeerd tot kerstwinkel. Dit is een samenwerking met Bidfood. “Je kunt hier terecht voor hoogwaardig horecaservies. We gaan spullen verkopen die je normaal als particulier niet aan kunt schaffen. Ook kun je in onze kerstwinkel terecht voor heerlijke chocolade en nougats van onze vaste chocolatier, leuke kerstcadeaus, bier- en wijnpakketten en veel meer.”

Daarnaast wordt er een klein skihutje voor de deur geplaatst waar je wat lekkers kunt afhalen. “Denk aan koffie, thee, warme chocomel, glühwein, verse wafels, oliebollen van BROODopMAAT en meer. Lekker winterse lekkernijen die passen bij de decembermaand.”

De kerstwinkel en het skihutje van Gastrobar RIX zijn van woensdag tot en met zaterdag geopend van 12:00 – 18:00 uur. Uiteraard houden ze rekening met de geldende maatregelen van het RIVM.

Kerstpakketten zakelijke markt 

Ook krijgt Ricky verschillende aanvragen van bedrijven die hun personeel willen verrassen met een leuk kerstpakket. “Ik vind het mooi om te zien dat het bedrijfsleven ook de lokale horeca steunt. En dus kun je bij Gastrobar RIX ook op maat gemaakte kerstpakketten samen laten stellen.”

Zo heeft Ricky al een aanvraag van een bedrijf die voor heel hun personeel thuisdiners wil laten verzorgen. “Wij maken een foodpairing menu die het personeel van dat bedrijf thuis kan maken. Maar we kunnen echt maatwerk leveren als bedrijven nog op zoek zijn naar leuke kerstpakketten of relatiegeschenken en tegelijk ons als lokale horecazaak willen steunen.”

Meer informatie 

Wil je meer weten over de actuele acties van Gastrobar RIX? Volg ze dan zeker op Facebook.