Gastvrouw Sam Dijkmans – de Best: “Ons doel is om elke gast een onvergetelijke dag te bezorgen”

Ze is ambitieus, gastvrij en trots op haar werkplek! De 27-jarige Sam Dijkmans – de Best begon haar loopbaan bij Beekse Bergen in het Service Center. Nu werkt ze bij de Gastenservice Front- en Backoffice en verwelkomt ze elke dag met een brede glimlach de gasten van Beekse Bergen. Wij spraken Sam over het werken bij Beekse Bergen en haar ambities binnen het bedrijf.

Sam is zeer te spreken over haar werkplek. “De werksfeer op onze afdeling is echt uniek. Het is hier zó open en toegankelijk. Je merkt dat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en de sfeer is heel ontspannen.’’ Ondanks de ontspannen sfeer draaien Sam en haar team hun hand niet om voor drukke werkdagen. “Bij iedereen is de juiste mentaliteit aanwezig en dat maakt ons een enthousiast en gedreven team’’, aldus Sam.

Werkzaamheden

De werkdagen bij de Gastenservice zijn erg dynamisch en divers. Als werknemer zorg je voor een warm welkom, beantwoord je vragen, sluit je abonnementen af én ben je het eerste aanspreekpunt en het visitekaartje vanuit de Beekse Bergen. Ook organiseren en plannen zijn onderdeel van de werkzaamheden bij Gastenservice Front- en Backoffice.

Voor een functie bij de Gastenservice is het fijn dat je een vlotte babbel hebt. “Mensen die hier écht moeten solliciteren zijn mensen met een positieve, gastgerichte en enthousiaste houding.” Met de gast bovenaan de prioriteitenlijst komen ontevreden gasten gelukkig niet vaak voor. Maar natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis. “Het is dan ook ons streven dat we elke ontevreden gast weer met een tevreden tevreden gevoel naar huis laten gaan”, zegt Sam trots. “Sommige gasten ontvangen we voor de eerste keer bij de Beekse Bergen, maar we hebben ook veel vaste gasten die we elke week terug zien. Met deze gasten bouw je dan ook een persoonlijke band op en dat maakt het werk extra leuk!”

Aantrekkelijke werkplek

Wat maakt het een fijne werkplek voor jou? “Mijn collega’s en het team! We delen veel met elkaar en we kunnen elkaar ook aanspreken over dingen die goed, of iets minder goed gaan. Hier leer ik persoonlijk veel van. En uiteraard de unieke werkomgeving! Werken in een groene, bosrijke omgeving met wilde diersoorten om je heen, wie kan dat nu zeggen” aldus Sam.

Wanneer we Sam vragen wat haar favoriete dier is hoeft ze daar niet lang over na te denken: “De rode panda!”, zegt ze overtuigend.

Doorgroeien

“Ik ben mijzelf aan het ontwikkelen en hoop in de toekomst de stap te zetten naar Supervisor Gastenservice. Mijn manager ziet potentie en ik wil dat graag waarmaken.’’ Voor nu is Sam zeer tevreden met haar werkplek, maar ziet zichzelf op de lange termijn nog verder doorgroeien binnen de Beekse Bergen. Als werkgever probeert de Beekse Bergen hiein altijd actief mee te denken.

Leukste werkdag

De leukste werkdag voor Sam is een dag waarop het lekker druk is. “Vooral als er veel ad-hoc moet gebeuren. En als het dan aan het eind van de dag weer goed samenkomt en alle collega’s een fijne werkdag hebben gehad.” Sam en haar collega’s krijgen veel waardering van gasten voor hun inzet en dat is natuurlijk leuk. “Als bedankje voor de goede hulp krijgen we bijvoorbeeld wel eens een kleinigheidje. We kregen zelfs een keer een taart!”

We vroegen Sam of ze nog leuke ‘inside jokes’ met ons wilde delen. “What happens in the team, stays in the team”, zei Sam met een lach.

Tips van Sam

“Wat ik kan aanraden wanneer je een dagje naar de Beekse Bergen komt is de bus- of bootsafari. De ranger – de gids tijdens de safari – voegt echt iets extra’s toe aan de beleving.” “Ook in het Safaripark zelf is natuurlijk veel te doen. Wil je zeker weten dat je de meeste dieren ziet? Doe dan de wandelsafari! ”, aldus Sam.

Werken bij Beekse Bergen

Ben jij enthousiast geworden over het werken bij de Beekse Bergen? Ze zijn nog op zoek naar medewerkers Gastenservice Front- en Backoffice. Leuke bijkomstigheid is dat je als vaste  werknemer van  Libéma – de overkoepelende organisatie van onder andere de Beekse Bergen – een pas ontvangt waarmee je elk park van Libéma gratis kunt bezoeken. Voor meer informatie over de functie kun je terecht op deze website.