Gasvrij, duurzaam en energieneutraal: Koninklijke Van Eerd start met bouw van nieuwe hoofdvestiging

Om uitbreiding van de productiecapaciteit te kunnen realiseren heeft Koninklijke Van Eerd de stap gezet om een tweede bedrijfspand te bouwen dat als hoofdvestiging dienst zal gaan doen. De vestiging, die tussen het Wilhelminakanaal en Ringbaan-Noord wordt gebouwd, zal een aanwinst zijn voor de Kanaalzone. Het resultaat wordt een duurzaam en gasvrij bedrijfspand. Lees snel verder.

Nieuwbouw

Martijn van Eerd: “We zetten een grote stap voorwaarts met een tweede vestiging die het mogelijk gaat maken de huidige capaciteit te verdubbelen. De nieuwe locatie zal volledig energieneutraal, veilig, gezond en duurzaam worden. Om een indruk hiervan te geven: er wordt een parkeerdek gerealiseerd om de overlast voor omwonenden te elimineren en het daglicht wordt gemaximaliseerd ten behoeve van een prettige werkomgeving. Verder gaan we de vrijgekomen restwarmte uit de productie optimaal hergebruiken, afvalstromen aan de bron volledig scheiden en wordt het gehele dak voorzien van zonnepanelen.” Het pand wordt 100% vrij van gas en Van Eerd heeft ook gekozen voor ondergrondse waterreservoirs om bij neerslag maximaal water aan de grond te kunnen teruggeven. Daarnaast is gekozen voor groene gevelvlakken om fijnstof te absorberen. “We gaan gebruikmaken van natuurlijke materialen en innovatieve technieken om dit allemaal te bereiken”, zegt Martijn. De oplevering van het nieuwe bedrijfspand staat gepland voor het tweede kwartaal van 2023.

Over Koninklijke Van Eerd

Van Eerd is een écht Tilburgs familiebedrijf dat in 1919 is opgericht als handelsdrukkerij in de binnenstad van Tilburg en is uitgegroeid tot de grootste specialist in het produceren van verpakkingen voor de farmaceutische industrie in Nederland. Van Eerd streeft naar uitstekend werkgeverschap en volledige ontzorging van afnemers. Met het motto “We all care” geeft de organisatie uiting aan de zorg voor elkaar, voor afnemers en voor de omgeving. Kijk voor meer informatie en updates over de bouw van het nieuwe bedrijfspand op de website van Van Eerd.