Gedecoreerden Tilburg enthousiast over Koningsconcert

De Tilburgse dragers van een Koninklijke Onderscheiding reageren enthousiast op de uitnodiging voor het Koningsconcert: inmiddels zijn er al zo'n 300 plaatsen gereserveerd. Gedecoreerden van de afgelopen tien jaar hebben een persoonlijke uitnodiging voor het concert gekregen.

Van de gedecoreerden uit de jaren daarvoor beschikt de gemeente helaas niet over digitale gegevens, maar natuurlijk zijn ook zij meer dan welkom. “De reacties zijn enorm enthousiast”, aldus burgemeester Noordanus. “Samen gaan we er een
mooie laatste Koninginnedag van maken.”

Koningsconcert
30 april wordt een historische dag. Om deze dag ook in Tilburg een extra feestelijke invulling te geven, hebben het Oranje Comité Tilburg en de gemeente de handen ineen geslagen. Een primeur is dit jaar het 'Koningsconcert', een bijzonder concert in Theaters Tilburg, verzorgd door het Euregio Jeugdorkest. Dit orkest bestaat uit 95 getalenteerde jonge muzikanten, afkomstig van muziekacademies uit Zuid Nederland en Vlaanderen. In 2011 heeft het EJO de prijs van de Jongerenjury gewonnen tijdens het Nationaal Concours voor jeugdsymfonieorkesten; het orkest behoort daarmee tot de absolute top van jeugdorkesten in de Benelux.
Speciaal voor het Koningsconcert heeft dirigent Hans Casteleyn een bijzonder en feestelijk programma
samengesteld.

Speciale gasten
Speciale gasten tijdens het Koningsconcert zijn alle Tilburgers die in het verleden Koninklijk onderscheiden zijn.
Noordanus: “In veel gemeenten is het gebruikelijk om de gedecoreerden rond Koninginnedag uit te nodigen voor een Oranjeborrel, in Tilburg was dat tot op heden geen traditie. Met het Koningsconcert willen we de Tilburgse gedecoreerden extra in het zonnetje zetten, als bedankje voor hun inzet voor onze gemeenschap. En wie weet starten we hiermee een mooie nieuwe traditie voor de komende jaren.”

Geen uitnodiging ontvangen?
De gedecoreerden van de afgelopen tien jaren hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen. Maar ook de gedecoreerden van de jaren daarvoor zijn natuurlijk van harte welkom! De gemeente beschikt echter niet over de digitale gegevens van deze personen; het sturen van een persoonlijke uitnodiging is daarom helaas niet mogelijk. Gedecoreerden die geen uitnodiging ontvangen hebben, kunnen zich daarom melden via hanneke.baarslag@tilburg.nl of via het telefoonnummer 013-5428170. Zij krijgen de uitnodiging dan alsnog toegestuurd.