Nieuws

Let op! Dit artikel is al 40 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Geen airco’s in Hospice de Sporen: kleinkinderen oma Dieni starten inzamelingsactie

Het is warm, voor ons allemaal! Maar waar wij kunnen afkoelen door af en toe een duik te nemen, is dat voor de bewoners van Hostice de Sporen in Tilburg wel anders. Zo ontvingen wij een berichtje van de familie van oma Dieni die momenteel in Hospice de Sporen haar laatste levensfase doorbrengt. Maar dat is met deze hete temperaturen extra pittig; er zijn namelijk geen airco’s aanwezig op de kamers. 

En dus zijn de kleinkinderen van oma Dieni een inzamelingsactie gestart om airco’s te kunnen financieren voor Hospice de Sporen. ”De plek waar het zo comfortabel mogelijk zou moeten zijn, de laatste plek waar mensen niet zouden moeten lijden, is het snikheet. Mijn oma, die alleen nog maar in bed kan liggen, weet zich geen raad met dit weer. Het is te zielig om aan te zien en ik weet zeker dat zij echt niet de enige is.”

Het verhaal is vrij tragisch. Oma Dieni had het namelijk altijd erg naar haar zin in de hospice. “Mijn oma heeft het ontzettend naar haar zin, hoe gek dit ook klinkt; het is zo. Ze doen er hier alles aan om de laatste levensfase van mensen zo aangenaam mogelijk te maken. Maar de instelling van mijn oma veranderde door de hittegolf. Ze ligt alleen nog maar te puffen in haar bed waardoor ze nu de instelling heeft dat het zo snel mogelijk mag eindigen.”

Inzamelingsactie

De kleinkinderen van oma Dieni zijn realistisch. “Misschien is het voor mijn oma te laat, maar hopelijk kunnen we er met deze inzamelingsactie voor zorgen dat mensen die er nog komen te liggen een aangenaam laatste verblijf geven.”

Ben jij geraakt door dit verhaal en wil je bijdragen? Doneer dan een bedrag dat je kunt missen op deze pagina. De familie van oma Dieni zorgt ervoor dat het bedrag bij Hospice de Sporen terecht komt zodat zij er airco’s van kunnen aanschaffen. De familie wil zoveel mogelijk geld inzamelen. Mocht er geld overblijven, wordt dit ook geschonken aan De Sporen zodat zij daar in het belang van de mensen die er verblijven iets mee kunnen doen.