Geen hamburgerzaak maar Tilburgse Brandstore opent aan de Heuvelring

tilburgse brandstore

Hier komt GEEN Burgerzaak: dat staat op de gevel van een winkelpand aan de Tilburgse Heuvelring bij de ingang van Mercure Hotel Tilburg. Het is een knipoog naar de vele hamburgerketens die zich in Tilburg vestigen. Wat er wel komt: een Tilburgse brandstore met daarin alles voor dé Tilburg-fan, toeristen en andere geïnteresseerden die Tilburg willen leren kennen. “Je loopt hier klein Tilburg binnen!”

Aan het roer van de nieuwe brandstore staat Olivier Jaspers, eigenaar van Ollie’s. Het idee om een brandstore te openen, speelde al langer. “Toen ik met Niek van den Broek (Directeur Heuvelpoort red.) sprak, is het plan in een stroomversnelling geraakt. Vorige week maandag kreeg ik de toezegging, woensdag de sleutel en donderdag gaan we open.”

Merchandise Willem II, Tilburgse spellen en veel meer

En dus heeft Tilburg er vanaf deze week, zeker met het oog op de naderende feestdagen, een prachtige plek bij om typisch Tilburgse producten, souvenirs en cadeaus te kopen. Hierin wil Olivier Tilburgse ondernemers de kans geven om hun producten te etaleren.

Zo kun je in de Brandstore terecht voor Tilburgse gezelschapsspellen en ook merchandise van Willem II & Schrobbelèr. Ook qua Tilburgse eet- en drinkwaren is er genoeg in de winkel te vinden. Denk bijvoorbeeld aan bonbons van Huize Geers, kaas & mosterd naar origineel recept van het Mosterdmanneke en lokaal gebrande koffiebonen van Locals.

Overigens is Olivier nog steeds op zoek naar mogelijke samenwerkingspartners. “Iedereen die serieus bezig is met leuke Tilburgse initiatieven, wil ik de kans geven om hun producten te etaleren in de winkel. Ik moet wel kritisch zijn op de producten in de winkel, want we hebben maar beperkt de ruimte.”

Carnavalsemblemen

Zoals gezegd is Olivier eigenaar van Ollie’s: een jong bedrijf dat zich richt op sign, design en gifts in de breedste zin van het woord. Ook heeft Ollie’s de laatste jaren naam gemaakt in het Tilburgse met

verschillende carnavalsemblemen. “Deze zijn ook in de Brandstore te koop. Net als onze verschillende Tilburgse kledinglijnen en accessoires.”

Extra leuk: Ollie’s biedt ook een naaiservice aan voor de Tilburger die zijn of haar emblemen meteen op hun kiel genaaid willen hebben. “Dat kan niet in de Brandstore, maar wel bij Ollie’s.”

Meer informatie

De Brandstore is nog in overleg over de openingstijden van de shop, maar hoogstwaarschijnlijk worden de reguliere winkeltijden gehandhaafd. In principe geldt de samenwerking tussen Ollie’s en Mercure Hotel voor twee maanden. Daarna wordt geëvalueerd of het concept aanslaat en of dit kan leiden tot een blijvende brandstore voor Tilburg.

Ben jij een Tilburgse ondernemer en lijkt het jou leuk om jouw producten in de Brandstore te leggen? Neem dan even contact op met Olivier door te mailen naar info@original-ollies.nl.