Geen publiek, wel wedstrijden: alles wat je moet weten over de Warandeloop 2021 komend weekend

De Warandeloop op 27 en 28 november aanstaande gaat door! Op basis van de huidige maatregelen hebben de gemeente Tilburg en de Veiligheidsregio groen licht gegeven voor de aangepaste editie van het 2-daagse evenement in het Warandebos/Stadsbos013. Omdat de Warandeloop ook gastheer is van het NK Cross, is de organisatie erg blij met dit besluit. Dit weekend wordt er ook gestreden voor de plaatsing van het EK Cross, dat dit jaar op 12 december plaatsvindt in Dublin.

De Warandeloop zal dit jaar – door de aangescherpte maatregelen – helaas zonder publiek plaatsvinden. Toegang tot de wedstrijd is alleen mogelijk met een geldige QR-code, welke gecheckt zal worden bij deelnemers vanaf 18 jaar. Alle deelnemers worden per onderdeel uitgebreid geïnformeerd over de geldende regels, gerelateerd aan de maatregelen die op 13 november in zijn gegaan. Door bovengenoemde maatregelen zijn de inschrijvingen al officieel gesloten, inschrijven op locatie is dus niet meer mogelijk. Wil jij alle coronamaatregelen nog eens nalezen? Dat kan op de website van de Warandeloop.

Belangrijkste namen

Ook dit jaar mag de Warandeloop weer een stel mooie internationale namen ontvangen. De belangrijkste op de startlijst van zondag 28 november zijn die van Meraf Bahta uit Zweden, Julia Mayer uit Australië en Delia Sclabas uit Zwitserland. Uit Ierland komt de snelle loopster Mary Mulhare. Zij wil zich in Nederland testen voor de EK-race twee weken later in haar eigen land. Bij de juniores start de winnares van de op bijna hetzelfde parcours gehouden Snertcross, Anne Knijnenburg. Op de korte cross voor vrouwen staat de snelle Dagmar Smid aan het vertrek.

‘Olympisch’ mannenveld

De Warandeloop Tilburg 2021 zal bij de mannen een open strijd worden. Oud-winnaar Mike Foppen gaan de strijd aan tegen andere nationale toppers. Met Bart van Nunen en Frank Futselaar treffen ze tegenstanders van formaat. Choukoud pakte op 17 oktober de nationale titel op de marathon. Ook Van Nunen en Futselaar hebben afgelopen jaar hun kracht laten zien door het lopen van snelle marathons. Foppen bleef onlangs maar nét boven het nationaal record op de vijf kilometer. Veel van de ingeschreven Nederlandse toppers waren present tijdens de Spelen van Tokio in augustus dit jaar. Robin van Riel en Luuk Maas (beiden onder 23 jaar) gaan proberen de regionale eer hoog te houden op de lange cross. Op de korte cross is onder meer Djoao Lobles ingeschreven. De Buitenlandse tegenstand zal onder leiding van Rinas Akhmadeyev (ANA), Napoleon Solomon en Suldan Hassan (SWE) het de Nederlandse atleten moeilijk maken. Opvallend veel sterke lopers uit Zweden en Noorwegen komen in actie tijdens het crossgala.

Traditioneel sterk veld bij de vrouwen

De Warandeloop 2021 is zoals in voorgaande jaren ook sterk bezet bij de looponderdelen voor de vrouwen. Uit Nederland komen diverse atletes die in augustus deelnamen aan de Spelen in Tokio. Met Ruth van der Meijden, Jill Holterman, Diane van Es (onder 23), Maureen Koster en Irene van de Reijken komt een sterk kwintet Olympiërs aan de start. Van der Meijden pakte half oktober ook nog de nationale titel op de marathon mee. Andere kandidaten voor de nationale medailles en de ploeg voor Dublin zijn Jip Vastenburg en Julia van Velthoven. Julia werd zondag 7 november nog winnares in een goed bezette wedstrijd van het Belgische Crosscircuit in Mol. Ze is er op gebrand in Tilburg ook weer vooraan mee te strijden!

Extra informatie

Voor alle info over de aangepaste editie van de Warandeloop Tilburg bezoek je gemakkelijk de website.