Geïmproviseerd Songfestival keert terug naar de LocHal!

Songfestival

Op 10 mei, midden in de week van het echte Songfestival, vindt het Improvisie Songfestival 2024 plaats in de LocHal. Wij vertellen je er hieronder alles over!

Foto: Marieke Plaisir, Beleef je Portret)

Tien artiesten die van te voren niet weten welk land ze vertegenwoordigen of wat het onderwerp van hun liedje is. Het publiek bepaalt en zij verzinnen ter plekke het liedje en de act. Zo gaan ze de muzikale strijd aan in een show met allerlei Songfestivalclichés, een spannende puntentelling met jury- en publiekspunten, en uiteraard vuurwerkfonteinen.

Songfestivaltempel

Wie op de eerste verdieping van de LocHal omhoog kijkt ziet de serpentine van de vorige editie nog aan het dak hangen. Het was vorig jaar ook echt een feestje in de LocHal, die werd getransformeerd tot een heuse Songfestivaltempel. Toen ging de winnaarsbokaal naar de Nijmeegse comedian Tim Zeegers, die met zijn Portugese folklore-nummer over een stofzuiger de meeste punten behaalde. Wie scoort dit jaar de welbekende douze points?

Meedoen

Het is nog ongeveer een week tot de registratie sluit. Dus ben of ken jij zangers, rappers, improvisatieacteurs of studenten aan een muziekopleiding die een gooi naar de winst willen doen: schrijf je nog snel in!

Deelnemer van vorig jaar Marith Venderbosch vertelt: “Het is onwijs leuk om mee te doen! Gezellig met de medekandidaten, top georganiseerd, een toffe ervaring in z’n totaliteit. Dus zeker meedoen!”. Oud-winnaar Tim vult aan: “Ik kan winnen ook enorm aanbevelen. En daarnaast was deelnemen al echt heel erg fijn. Zoveel leuke connecties gemaakt, een dag tussen creatieve expressievelingen, mooie liedjes maken en horen. Ik zou het zo weer doen!”

Het deelnemersveld tot nu bestaat uit solisten, duo’s en groepen uit heel Nederland en België. Vanuit Tilburg geeft de Tilburgse zangeres Isabelle Amé acte de présence.

Publiek

Als publiek kun je aan het einde van de show stemmen op jouw favoriet en zo mede bepalen wie de winnaar wordt. Daarnaast is er een jury met deskundigen uit de theater- en muziekbranche. Met o.a. zangeres en oud-Songfestivaldeelnemer Laura Vlasblom. Zij deed in19 86 mee met Frizzle Sizzle met het nummer ‘Alles heeft een ritme’.

Wil je er als publiek bij zijn? De kaartverkoop is al van start en momenteel is al meer dan 80% van de tickets vergeven. Wacht dus niet te lang. Kaarten zijn à 10 euro te verkrijgen via de ticketlink van de Bibliotheek. Wil je komen kijken, maar is de toegangsprijs om wat voor reden niet haalbaar? Mail dan naar its@improschooltilburg.nl voor de kleinebeursregeling.

Meer improvisatietheater

Het Improvisie Songfestival is een samenwerking tussen IT’s – Improschool Tilburg en de Bibliotheek LocHal. En daar is meer te bleven met improvisatietheater. Zoals met voorstellingen, workshops en de nieuwe basiscursus die 28 mei van start gaat. Meer info via bibliotheekmb.nl/cursussen.