Gemeente breidt wagenpark uit met elektrische auto’s

Tilburg gaat voor elektrisch vervoer. Elektrisch vervoer voorkomt luchtvervuiling, omdat er geen uitlaatgassen vrijkomen, en produceert aanzienlijk minder geluid. Om uit te proberen of elektrisch vervoer ook werkt, heeft de gemeente Tilburg haar wagenpark tijdelijk uitgebreid met twee elektrische auto's.

De gemeente heeft als proef een elektrische Smart en een Citroën C-Zero geleased voor één jaar. De auto's zijn bedoeld voor gebruik door het personeel. De gemeente hoopt dat in de toekomst steeds meer bedrijven en burgers over gaan op elektrisch vervoer, zoals taxi's, scooters en e-bikes. Om dat mogelijk te maken is het vanaf 13 augustus voor bewoners mogelijk een aanvraag te doen voor een laadpaal dicht bij huis. Ook de gemeentelijke parkeergarages Tivoli en Louis Bouwmeesterplein krijgen uiterlijk in oktober een laadpunt. Bij voldoende belangstelling volgen ook andere parkeergarages.

Wethouder Berend de Vries van Milieu is de eerste die de elektrische auto's uitprobeert en hiermee geeft hij het startsein voor het gebruik. Op dinsdag 26 juni om 10.30 uur maakt hij na, een kennismaking met de auto's, ook een testrondje over de Cityring. Na afloop is er voor personeelsleden van de gemeente Tilburg een kans om te ervaren hoe het is om elektrisch te rijden.

Wij hopen u op 26 juni te mogen begroeten!