Gemeente eert voorzitter jubilerende Stedenband

De gemeente Tilburg heeft het 30-jarig jubileum van de Stedenband Tilburg-Matagalpa aangegrepen om voorzitter Frans Couwenberg, 20 jaar in het bestuur, te onderscheiden met de gouden speld. Wethouder Hans Kokke kwam deze zaterdagavond, op de feestavond van de Stedenband, overhandigen.

De wethouder prees de vele vrijwilligers van de stichting, waarvan sommigen al 30 jaar actief zijn, en het feit dat Frans goed is in het verbinden en samenwerken met al deze mensen. “Frans is tevens de drijvende kracht achter de tweejaarlijkse onderwijswerkbezoeken naar Matagalpa, Nicaragua. En ook daar uit Frans zijn waardering voor de mensen die zich inzetten voor een betere toekomst.” Kokke sloot af met de woorden “Gelet op het aantal jaren, de intensiteit en de uitstraling van het vrijwilligerswerk willen we u belonen met de Gouden Speld van de gemeente Tilburg.”

Frans Couwenberg bedankte vervolgens eerst zijn gezin en sprak toen de aanwezigen toe. “Jullie aanwezigheid toont aan dat we een springlevende club zijn. Ik zie nieuwe, jonge mensen en oudgedienden en ook ik heb diep respect voor die vrienden die zich 30 jaar hebben ingezet om de ontwikkeling van Matagalpa mee vorm te geven. Dit alles vanuit vriendschap en solidariteit met de Matagalpese bevolking. Er is veel bereikt, maar er zijn nog tal van problemen, wensen én mogelijkheden voor samenwerking. We willen de komende jaren sterk inzetten op onderwijs en het terugdringen van kinderarbeid. De aansluiting van een nieuwe basisschool, Koolhoven, en van de PABO zijn dan ook van groot belang. Daarnaast blijven we ons richten op microkrediet voor vrouwen en op kleine koffieboeren. Nieuw is het initiatief om ondernemende studenten te gaan ondersteunen met een jaarlijkse prijs, waarmee zij hun idee verder kunnen ontwikkelen.” “Deze club pakt initiatieven op en dat geeft mij als voorzitter energie. Maar daarbij is het wel van belang ondersteund te blijven worden door de Tilburgse politiek. Wij zullen dan ook het belang van de Stedenband blijven benadrukken.”