Gemeente Goirle koploper in Donorregister

De gemeente Goirle is de echte koploper in het Donorregister. Meer dan de helft van de inwoners heeft zich geregistreerd in dit register en hebben hiermee aangegeven of ze wel of geen donor willen worden. Bijna 70 procent is ook echt donor geworden. Hiermee heeft de gemeente Goirle het hoogste registratiepercentage van Nederland.

Donorregister

Twee op de vijf Nederlanders hebben hun keuze vastgelegd in het Donorregister. Dat zijn zo’n zes miljoen mensen. 60,8 procent van deze mensen heeft toestemming gegeven voor orgaandonatie. In Goirle heeft 50,65 procent van de inwoners zich geregistreerd. Bijna 70 procent van deze geregistreerde heeft aangegeven ook echt donor te willen zijn. Hiermee heeft de gemeente veruit het hoogste percentage behaald.

Donorweek

De donorweek, van 10 tot 16 oktober, is erop gericht om zoveel mogelijk mensen te vragen om zich te registreren als donor. Er staan nog altijd ruim duizend mensen op de wachtlijst die dringend een donor nodig hebben. In 2015 redden 265 orgaandonoren het leven van 759 mensen. Lees hier meer over orgaandonatie.