Gemeente Tilburg eert rector Eijlander met Zilveren Legpenning

world university ranking

Burgemeester Peter Noordanus van de gemeente Tilburg heeft scheidend rector magnificus en hoogleraar staats- en bestuursrecht Philip Eijlander op donderdag 4 juni de Zilveren Legpenning overhandigd vanwege zijn buitengewone verdiensten voor openbaar bestuur en samenleving. Eijlander ontving de penning tijdens de rectoraatsoverdracht op de universiteit, hij wordt opgevolgd door hoogleraar wiskunde en informatica Emile Aarts. 

De gemeente Tilburg stelt dat Eijlander een vooraanstaand wetenschapper is op zijn vakgebied: het bestuursrecht en in het bijzonder de wetgevingsleer. Hij heeft veelvuldig gepubliceerd, nationaal en internationaal. Een groot aantal jaren heeft hij zijn universitaire taak als wetenschapper gecombineerd met werkzaamheden op het gebied van wetgeving en toezicht bij de Rijksoverheid.

Zilveren Legpenning

Vanaf 1999 bekleedt hij binnen Tilburg University bestuurlijke functies. De gemeente oordeelt dat hij een zeer kundig bestuurder is die anderen stimuleert en weet te binden. Eijlander heeft veel gedaan om de hoge kwaliteit van onderwijs en onderzoek van de universiteit en faculteit te bevorderen.

Bestuurder
Naast zijn drukke universitaire taken heeft Eijlander tal van adviserende en leidinggevende werkzaamheden vervuld in de kringen van openbaar bestuur en verdere samenleving. Vanwege zijn hoogstaande wetenschappelijke deskundigheid op het gebied van bestuursrecht en vanwege zijn kwaliteiten als bestuurder is hij vaak gevraagd als adviseur/lid/voorzitter voor diverse gremia, landelijk, regionaal en in Tilburg. Sinds 2008 is hij voorzitter van het Comité 4 mei van Tilburg en vice-voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Midpoint Brabant.