Gemeente Tilburg genomineerd voor meest positieve overheidsorganisatie

positieve overheidsorganisatie
Gemeente Tilburg werd eind 2019 al uitgeroepen tot beste overheidsorganisatie van het jaar. Nu zijn ze ook nog eens in de race voor de prijs ‘Meest Positieve Overheidsorganisatie’. Op 21 januari wordt tijdens de 13e editie van Big Improvement Day in Den Haag voor het eerst de BID Positivity Award uitgereikt. En naast Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en het Nationaal Programma Rotterdam Zuid maakt Gemeente Tilburg dus ook kans op deze prijs.
Om positiviteit en improvement in Nederland aandacht te geven en te boosten, is dit jaar de BID Positivity Award in het leven geroepen. Naast het bekronen van de meest positieve Nederlander en BN’er, wordt dit jaar ook een overheidsorganisatie in het zonnetje gezet.

De nominaties

Genomineerd worden voor meest positieve overheidsorganisatie gebeurt niet zomaar. Er zijn strikte criteria opgesteld waardoor alleen de beste organisaties worden geselecteerd en kans maken op deze prijs. Zo is communicatie een van de pijlers, zowel intern – positief leiderschap en een goede werksfeer -, als extern met bijvoorbeeld afnemers. Ook is er aandacht voor innovatie: in hoeverre wordt er ingespeeld op nieuwe (technologische) ontwikkelingen, durft een organisatie nieuwe wegen in te slaan en is zij niet bang om af en toe fouten te maken en hiervan te leren.
Op basis van deze criteria zijn het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Nationaal Programma Rotterdam Zuid en de Gemeente Tilburg door de jury genomineerd. Stuk voor stuk organisaties die het afgelopen jaar een unieke prestatie hebben geleverd, hun dienstverlening hebben geoptimaliseerd en erin geslaagd zijn een voorbeeld te zijn voor de samenleving.
Tijdens de Big Improvement Day 2020 krijgt de winnende overheidsorganisatie op het podium de prijs overhandigd van juryvoorzitters Mark Frequin en Ali B.

Over de Big Improvement Day

De Big Improvement Day is in 2008 door Ralph van Hessen opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de overheid en het bedrijfsleven ieder jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar.