Gemeente Tilburg helpt Tilburg Trappers met bijdrage uit steunfonds

Tilburg Trappers kan verantwoord beginnen aan het Oberliga-seizoen 2021-2022. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Tilburg stak Trappers maandagavond de helpende hand toe.

Tijdens de raadsvergadering bleek de Tilburgse politiek bereid tot een bijdrage uit het steunfonds corona van de gemeente. Met deze lokale bijstand ondersteunt de stad gebouwen, stichtingen en clubs die een bijzondere plaats in de geschiedenis van de stad hebben. Dit staat los van de verschillende regelingen die landelijk al bestaan. “Geweldig dat de gemeente ons in deze turbulente tijd op deze manier wil steunen,” reageerde algemeen directeur Ruud van Baast van Tilburg Trappers.

Continuïteit van de club is verzekerd
Sinds de corona uitbraak in maart 2020 is publiek niet langer welkom in IJssportcentrum Stappegoor. Trappers miste afgelopen ijshockeyjaargang voor 24 thuiswedstrijden in de (reguliere) competitie en (maximaal) zes play-off duels tot en met een mogelijke divisiefinale inkomsten uit kaartverkoop en horeca tijdens wedstrijden.

“De opbrengsten vielen weg, terwijl alle kosten doorliepen. Niet alleen een sportieve, maar ook een flinke financiële streep door de rekening. Met het geld dat we ontvangen van de gemeente kunnen we verantwoord beginnen aan de komende ijshockeyjaargang en daarmee is de continuïteit van de club verzekerd,” gaat Ruud verder.

IJshockey leeft in de stad
Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg hecht veel waarde aan het belang van Trappers in de stad en regio. Met de financiële injectie erkent de gemeente ook de bijzondere status van het ijshockeybolwerk in de Kruikenstad. “IJshockey leeft in onze stad en Trappers draagt bij aan het gevoel van trots. Voor delen van de bevolking is het een sociaal bindmiddel,” gaf Rolph Dols – wethouder sport – eerder in het Brabants Dagblad aan.

Achter de schermen is de organisatie van Tilburg Trappers druk bezig met de toekomst. “Stilstand is achteruitgang. We zijn en blijven ambitieus. Sportief willen we geen stap terug doen. Het kapitaal moet op het ijs staan. Net zoals afgelopen seizoenen is de doelstelling om de Oberliga titel voor de vierde keer naar Tilburg te halen.”

Stammtischavond op 27 mei
Het hondstrouwe Trappers legioen snakt naar het moment dat ze weer naar IJssportcentrum Stappegoor mogen en als een zesde man achter hun favorieten kunnen staan. Iets wat door de coronacrisis al enige tijd niet mogelijk is. Om de supportersschare te informeren houdt de drievoudig Oberliga Meister op donderdag 27 mei een (digitale) Stammtischavond. Tijdens de bijeenkomst zal er meer bekend worden gemaakt over de plannen voor het komende seizoen.