Gemeente Tilburg pakt bosbeheer op andere manier aan

De gemeente Tilburg heeft het beheer en onderhoud van de Tilburgse bossen tot eind 2018 aanbesteed bij firma Weijtmans uit Udenhout. Het gaat om 26 bosgebieden, met in totaal zo’n 600 hectare bossen. Het werk is aan deze aannemer gegund omdat hun plan het beste aansluit bij de criteria en ambities van de gemeente Tilburg.

Betrokkenheid en inbreng van de bewoners van Tilburg bij het bosbeheer is erg belangrijk, daarom organiseert Weijtmans gedurende de beheerperiode een aantal boscafé’s over het duurzaam  in stand houden en verder doen ontwikkelen van de Tilburgse bossen.

Boscafé

Je bent van harte welkom op het eerste boscafé dat wordt gehouden op zondag­middag 8 november om 15.00 uur in Auberge du Bonheur aan de Bredaseweg 441. De Tilburgse wethouder Mario Jacobs van Groen, Natuur en Landschap verzorgt de opening. Tijdens het boscafe zal de aannemer een toelichting geven op haar plan van aanpak en inzichtelijk maken wat men van de aannemer mag verwachten. Inbreng van publiek wordt zeer gewaardeerd. Dit kan tijdens het cafe maar ook in het verdere vervolg.

Aansluitend op het boscafé is er een rondgang door de Oude Warande om de resultaten van eerder beheer te bekijken en de aansluiting te zien die met het toekomstig beheer gemaakt gaat worden.

De plannen en de uitvoering voor het beheer en onderhoud van de Tilburgse bossen kunt na het eerste boscafe volgen via: www.tilburgsbos.nl