Gemeente Tilburg stimuleert Tilburgers met campagne ‘#GewoonGaon’ om meer in beweging te komen!

gewoongaon

Door de meerdere lockdowns zijn behoorlijk wat Tilburgers gestopt met sporten. Of Tilburgers vinden het moeilijk om de motivatie weer te vinden om in beweging te komen. Daar wil gemeente Tilburg verandering in brengen. En dus lanceren ze de campagne ‘#GewoonGaon’. Middels deze campagne wil de gemeente haar inwoners stimuleren om meer te bewegen. Daarnaast hopen ze dat Tilburgers ook anderen gaan inspireren en stimuleren om meer te gaan sporten. En ook mooi: ze stellen een fijn bedrag beschikbaar voor sportverenigingen die het mogelijk maken om meer Tilburgers in beweging te brengen.

#GewoonGaon

Tilburgers mauwen niet en zijn aanpakkers. Daar hoort sport en bewegen natuurlijk ook bij. Of je dat nu doet bij een vereniging, sportschool of buiten op een moment dat het jou uitkomt. Of je nu een totale beginner bent of al ervaring hebt: je gaat gewoon. Oftewel: #GewoonGaon.

Inspiratie om meer te sporten

In de campagne #GewoonGaon sta jij als sporter centraal. Wanneer geniet jij van je (nieuwe) sport? Voor welke persoonlijke challenge of sportprestatie ga jij? De gemeente roept op om jouw verhaal te delen. In beeld, foto of tekst. Dat doe je door jouw sportverhalen en/of motivatie te delen met #GewoonGaon op social media. Kun je zelf inspiratie gebruiken? Via Facebook en Instagram deelt gemeente Tilburg handige tips en inspiratie om te gaan sporten en bewegen. Hier vind je ook acties en activiteiten van verenigingen waar jij je voor kunt aanmelden.

Ben jij op zoek naar een sport die bij jou past? Of wil je een sport uitproberen? Check dan de sportfinder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gewoon gaon! (@gewoongaon)

Oproep voor verenigingen

Om meer Tilburgers in beweging te krijgen, wil de gemeente graag samenwerken met verenigingen. De gemeente heeft dan ook speciale vouchers van maximaal €500,- voor verenigingen. Als vereniging, club of sportaanbieder kun je hier aanspraak op maken via de regeling Sport Lokaal. Wat je daarvoor moet doen? Laten weten hoe jouw verenigingen en bedrag wil inzetten om mensen in beweging te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van nieuwe sportactiviteiten. Voor meer informatie check deze website.

In totaal stelt gemeente Tilburg €75.000,- beschikbaar.

Meer informatie

Heb je vragen? Dan staat het Team Verenigingsondersteuning voor je klaar. Zij steunen Tilburgse sportverenigingen in de brede zin. Ze weten de weg binnen de gemeente, waardoor ze snel de juiste kennis en informatie met verenigingen kunnen delen. Check deze website voor meer informatie.