Nieuws

Let op! Dit artikel is al 52 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gemeente Tilburg telt met sportieve adventskalender af naar 2022

Iedereen kent ze wel: de kerst- of sinterklaas adventskalender. Iedere dag in december open je een vakje om een chocolaatje, biertje, cadeautje of iets anders te pakken. Het beweegteam onderwijs van Sportbedrijf Tilburg (onderdeel van gemeente Tilburg) heeft ook zo’n kalender gemaakt, maar dan net even anders. Lees snel verder. 

Het doel van deze kalender is om op een sportieve en ludieke manier af te tellen naar 2022. De sportieve aftelkalender is inmiddels uitgedeeld aan veel Tilburgse basisscholen. De hele maand december kunnen kinderen en hun ouders elke dag een vakje openen. Dit doe je door een QR-code op de kalender te scannen. Je krijgt dan op je telefoon een filmpje te zien met een speciale beweegopdracht of -spel. Deze kun je alleen, samen met vriendjes en vriendinnetjes of met het gezin doen. Hoe dat werkt? Je checkt het in onderstaand filmpje.

De sportieve adventskalender

Nu het niet meer mogelijk is om ’s avonds in teamverband te sporten bij een vereniging of in een sportschool, wil het Sportbedrijf Tilburg iedereen op een ludieke manier in beweging houden. Wil jij de kalender downloaden en uitprinten? Dat kan via deze link. We zetten hem ook hieronder even voor je neer.

sportieve advents kalender

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Dagelijks wordt er op het Instagram– en Facebookkanaal van het Beweegteam Onderwijs en Sport in Tilburg een filmpje geplaatst.