Gemeente Tilburg verwelkomt 225.000e inwoner: ‘Tilburg is in trek!’

Sinds kort telt de gemeente Tilburg 225.000 inwoners. Mathias Hilgers uit Udenhout – die op 13 februari is geboren – krijgt daarom een wel heel bijzonder kraambezoek. Op dinsdag 22 februari heet burgemeester Theo Weterings de 225.000e inwoner van de stad op een feestelijke wijze welkom in de gemeente. Er is voor deze datum gekozen vanwege de bijzondere cijfercombinatie: 22-02-2022. 

Burgemeester Weterings: “Elke nieuwe Tilburger is een feestje waard, en van harte welkom in onze stad. Maar de geboorte van Mathias is natuurlijk extra bijzonder vanwege het feit dat met hem de 225.000e inwoner een feit is!”

Groei van de gemeente

Tilburg heeft de ambitie om de komende jaren flink te groeien en verstevigt met de 225.000e inwoner haar positie als tweede stad qua inwonertal onder de grote rivieren. Op dit moment is Tilburg de zevende stad van het land.

“Tilburg is in trek. Steeds meer internationale studenten weten de stad te vinden en bedrijven vestigen zich hier graag. Als je eenmaal de schoonheid van Tilburg hebt ontdekt, sluit je de stad in je hart. Eens een Tilburger, altijd een Tilburger!’ aldus een trotse burgemeester.

Meer informatie

Wil je meer gemeentenieuws lezen? Check dan deze website.