Gemeenteraadsverkiezingen 19 maart

Op 19 maart doen in Tilburg 14 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Die gaan met elkaar in de slag voor de 45 zetels die er te verdelen zijn. Elke partij voert daarvoor campagne. Daarnaast is er de campagne The Choice of Tilburg waaraan alle partijen meewerken. Met in de hoofdrol de lijsttrekkers. Zij laten ieder hun eigen partijgeluid horen. Ook andere kandidaat-raadsleden komen in beeld en er is aandacht voor praktische informatie over de verkiezingen.

The Choice of Tilburg is een soort campagne voor de raad als totaal. Om de kiezers in Tilburg te voorzien van informatie over alle partijen en praktische informatie over de verkiezingen. Zodat iedereen zich een goed beeld kan vormen.

Het  is  een campagne met een knipoog. Natuurlijk is duidelijk dat de gemeenteraadsverkiezingen geen talentenjacht zijn. En dat lijsttrekkers ook geen artiesten zijn die voor kiezers optreden. Maar de partijen die in de gemeenteraad worden gekozen, treden straks wel namens de kiezers op. Zij vertegenwoordigen de belangen van de inwoners van Tilburg.

Weet u nog niet of u op 19 maart gaat stemmen? Of welke partij uw stem krijgt? Bezoek dan de speciale verkiezingswebsite www.tilburgkiest.nl. Op deze website vindt u o.a. de StemWijzer, standpunten van partijen, foto’s van de kandidaat-raadsleden en praktische informatie over de verkiezingen.

Ook via Facebook en Twitter kunt u dagelijks de verkiezingen volgen, www.facebook.com/gemeenteraadtilburg, @raadtilburg