Gemeenteraadsverkiezingen in volle gang: check hier de stemwijzer om te zien welke partij bij jou past!

tilburg dit weekend

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in volle gang. Dat betekent dat alle stemgerechtigden in de gemeente Tilburg op 14, 15 en 16 maart kunnen stemmen op een nieuwe gemeenteraad. Geen idee waar je op moet stemmen? Vul dan de stemwijzer op deze website in. Lees verder. 

In totaal doen er in Tilburg veertien politieke partijen mee: Lijst Smolders Tilburg, D66, GroenLinks, VVD, SP, CDA, Partij van de Arbeid, 50PLUS, Lokaal Tilburg, Voor Tilburg, Forum voor Democratie, Partij voor de Dieren, Hart voor Vrijheid en ONS Tilburg.

De politieke partijen stellen zich binnenkort voor via de kandidatenlijst die begin maart in de brievenbus valt: het Tilburg KiesMeNu. In de Stadsnieuws-verkiezingsspecial van zaterdag 5 maart volgt een uitgebreidere voorstelronde. De partijen vertellen welke kant ze op willen met Tilburg en wat hun belangrijkste actiepunten zijn. Ook bevat de verkiezingsspecial praktische informatie over de gemeenteraadsverkiezingen, zoals over de stempas, stemmen bij volmacht en de locaties van de stembureaus.

Meer informatie

Wie nu al op zoek is naar informatie over de gemeenteraadsverkiezingen kan terecht op deze website. Ook hier vertellen de politieke partijen wat hun plannen voor Tilburg zijn. De website bevat verder een verwijzing naar de stemhulp Mijn Stem en een overzicht van activiteiten in aanloop naar de verkiezingen.