Genieten van de nazomer: naar de openluchtbios in Tilburg

Vroeg jij je ook af waar de Drijf-in films in de Piushaven dit jaar zijn gebleven? Wij wel en daarom gingen we even op zoek. En wat blijkt: niet in de Piushaven, maar wel op andere locaties in Tilburg kun je deze nazomer gratis naar de openluchtbios. 

Misschien ben je er al naartoe geweest, er zijn namelijk al drie vertoningen geweest, maar mocht je het gemist hebben, er zijn in Tilburg nog vijf edities.

Solar World Cinema

De organisatie van de buurtbios is in handen van Solar World Cinema en Pop Up Cinema. Solar World Cinema zorgt wereldwijd met hun bioscoopscherm op zonne-energie dat sociale thema’s onder de aandacht komen. En omdat het op zonne-energie draait, kan de bios overal op-poppen. Pop Up Cinema is het maandelijks terugkerend film event in Tilburg waarbij tijdelijke locaties omgedoopt worden tot bioscoop. Openbare plaatsen veranderen in openluchtbioscopen waarbij de bezoeker zélf stoelen, kleedjes, hapjes of drankjes meenemen. De toegang is gratis (een donatie mag!), de film start na zonsondergang.

De films

Solar World Cinema in samenwerking met Pop Up Cinema heeft een eigen filmprogramma samengesteld met korte inspirerende, enthousiaste films in de thema’s duurzaamheid, klimaatverandering, natuur en andere sociale vraagstukken. De films – gemaakt door jonge filmmakers – hebben geen dialoog en zijn daarmee geschikt voor een internationaal publiek van alle leeftijden. Check hier eens een selectie van films die voorgaande jaren getoond zijn.

Het programma

Wil je meer info over de films en de vertoningen? Check ook eens de facebook-events of de website van Pop Up Cinema.