Genius Voice negentiende Rabo Starter van het Kwartaal

Genius Voice

Op 24 oktober 2018 lanceerde Google de Nederlandse versie van de spraakassistent Google Home. Op die dag kwamen de drie master studenten Marketing Analytics en Data Science Luuk van Hoogstraten, Dylan Mattijssen en Jason Oleana bij elkaar en besluiten pioniers te worden op het gebied van Voice technology in Nederland. Het bedrijf Genius Voice is geboren. Met hun overtuigende pitch en enthousiasme overtuigen zij Rabobank Tilburg en omstreken dat ze de 19e Rabo Starter van het Kwartaal zijn.

Een stem helpt je op weg

Een vriendelijke vrouwenstem klinkt uit de slimme speaker van Google: Wat kan ik voor je doen Luuk? “Ik wil graag een betaalverzoekje versturen.” Geen probleem, voor welk bedrag? “20 euro”, het gesprek gaat verder en Luuk verstuurt zonder iets aan te raken een betaalverzoek naar zijn vriend. Toekomstmuziek? Niet volgens de mannen van Genius Voice. Volgens hen staan we aan het begin van de derde digitale revolutie. Over een paar jaar praten we niet alleen meer tegen onze telefoon maar besturen we ook onze koelkast met onze stem, reserveren we een plek bij de kapper zonder te bellen en kunnen onze kinderen naar interactieve verhalen luisteren gestuurd door hun stem.

Genius Voice

Genius Voice helpt bedrijven om voorop te lopen met deze technologie en daarmee de concurrent achter zich te laten. Je kunt Genius Voice zien als een app ontwikkelaar voor de virtuele assistenten Google Assistant en Amazon Alexa. Maar je kunt niet alleen via een slimme speaker of via een app op je telefoon stemgestuurd contact leggen met bedrijven, over niet al te lange tijd zijn deze applicaties gewoon geïntegreerd in je dagelijks leven. Bijvoorbeeld in je koelkast of in je auto. Genius Voice kan een supermarkt bijvoorbeeld helpen om een app te ontwikkelen die de consument de gelegenheid geeft om via voice technology producten op het online lijstje van deze supermarkt te zetten. Met de programmeer skills van Dylan, de digital marketing kennis van Jason en de stem van Luuk heeft het trio een prachtige combi in handen om de voice technology wereld in Nederland te gaan veroveren.

Startende ondernemers een extra zetje geven

Vier keer per jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken de Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing. Drie genomineerde starters worden uitgenodigd om hun bedrijf op een originele manier te presenteren. De winnaar ontvangt via lokale media een pr-boost en wordt geholpen met het vergroten van zijn of haar netwerk.