Genomineerden BOV-Trofee 2018 bekend

bov-trofee

De jury van de BOV-Trofee 2018 heeft haar oordeel geveld en vijf genomineerden aangewezen die kans maken op de felbegeerde ondernemersprijs. In willekeurige volgorde zijn dat ECO Steam and Heating Solutions, Capi Europe, 2Connect B.V., Hoefnagels Groep en Timmerfabriek Frank van Roij B.V. Deze vijf bedrijven gaan nu een traject in dat in september leidt tot drie finalisten die zich op 29 november tijdens de Awardavond presenteren. Uiteindelijk neemt op diezelfde avond één van de ondernemers achter deze bedrijven de BOV-Trofee 2018 mee naar huis.

BOV-Trofee

De BOV-Trofee heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot dé ondernemersprijs voor de regio Midden-Brabant. BOV staat voor Beste Ondernemers Visie. De organisatie is in handen van de Junior Kamer Hart van Brabant. Zoals de naam al zegt, wordt gezocht naar de beste ondernemer. Omdat er vele soorten ondernemers, bedrijven en branches zijn, wordt de keuze jaarlijks gekoppeld aan een bepaald thema. Het thema dit jaar is Making the Difference.

De onafhankelijk jury legde de groslijst aan genomineerden dan ook langs de lat van dit thema. Het resultaat zijn de vijf genomineerde ondernemers die er nu staan. Jury-voorzitter Miriam Dragstra licht de keuze kort toe: “De jury constateert met genoegen dat ook dit jaar weer een aantal spraakmakende bedrijven genomineerd is voor de BOV-Trofee. Elke genomineerde geeft op zijn eigen manier inhoud aan het thema Making the Difference, bijvoorbeeld door technische innovatie, sociale vernieuwing, maatschappelijke impact. Deze bedrijven voegen ieder op hun eigen wijze waarde toe. Het belooft voor de deelnemers én de jury wederom een interessante weg te worden naar de winnaar van 2018.”

De nieuwe locatie CUBE

Het hoogtepunt van de BOV-Trofee is vanzelfsprekend de uitreikingsavond zelf. Deze vond de afgelopen jaren plaats in de Koepelhal in Tilburg, maar verhuist dit jaar naar het terrein van Tilburg University. Voorzitter van de Stichting BOV, Marloes Rijken legt dit uit: “Het thema Making the Difference geldt natuurlijk ook voor ons als organisatie. Daarom willen we dit jaar ook de uitreiking anders aankleden. We zijn heel trots dat we op 29 november terechtkunnen in het nieuwste gebouw van Tilburg University: CUBE. Een heel bijzondere locatie met veel mogelijkheden, waarin we onze kernwoorden Ontmoeten, Dineren, Uitreiken en Proosten een stevige plaats zullen geven. Wij zullen hard gaan werken aan de invulling ervan, maar natuurlijk ligt er ook nog een mooi pad voor de genomineerden voor ons. Het worden spannende en leuke tijden.”

De weg naar de BOV-Trofee

De bal ligt nu bij de jury en de vijf genomineerden. Tijdens de besloten pre-BOV in juni presenteren de vijf genomineerden zich aan de jury. De juryleden zijn lokale ‘captains of industry’ uit allerlei disciplines die een scherp en evenwichtig beeld vormen over de kandidaten. Zij kijken naar alle aspecten die bij het ondernemen komen kijken. Na de pre-BOV en de vakantieperiode besluit de jury welke drie finalisten nog kans maken op de BOV-Trofee en welke ondernemers dus de hoofdrolspelers zijn op 29 november.